Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes vám prinášame skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia. Toto je môj vylepšený recept klasike so surovými vajciami.
Potrebujeme:
1 bal. jemného tvarohu 250 g
18 maslových sušienok
1 lyžičku vanilkovej esencie
500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač
3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Voliteľné – nadrobno nasekaná horká čokoláda
Postup:
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu.
Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch pokladieme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť.
Na rozkrájanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oblátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)