Určite ste už počuli o sypanom jablkovom koláčiku, ktorý zožal veľký úspech u našich čitateľov. Dnes vám prinášame dezert, ktorý sa pripravuje veľmi podobne, ale namiesto šťavnatých jabĺčok v ňom nájdete krémový tvaroh a hrozienka. Tento koláčik je kráľom medzi tvarohovými dezertami!
Potrebujeme:
Plech s rozmermi 28×34 cm
2 a ½ šálky polohrubej múky (1 šálka =250 ml)
1 šálku cukru krupice
1 bal. prášku do pečiva
Na náplň:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 bal. mäkkého tvarohu (1 bal.=250 g)
3 vajcia
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžice práškového cukru
50-70 g hrozienok
150 g masla
Postup:
V miske zmiešame múku, cukor krupicu, a prášok do pečiva. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme ½ tejto zmesi. Tvaroh zmiešame s vajíčkami, hrozienkami, vanilkou a práškovým cukrom. Na sypkú zmes nalejeme a rovnomerne navrstvíme tvarohovú náplň. Na tvarohovú náplň nasypeme zvyšnú sypkú zmes a nakoniec na vrch uložíme maslo nakrájané na plátky (maslo môžeme prípadne nastrúhať na vrch koláča). To je všetko, takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov , kým nie je povrch koláča zlatistý. Pečieme asi 45 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
recept: Judita Filkorová