Toto cestíčko je vynikajúce, extrémne rýchle a také lahodné, že ho pokojne môžete dať aj na rezne. Vynikajúca chuť!
Top recept na cuketu
Cestíčo sa pripravuje rýchlo a jednoducho. Stačí zmiešať všetky ingrediencie a obaliť v ňom nakrájanú cuketu.
Do cestíčka môžete pridať rôzne koreniny, bylinky alebo syr, čím vytvoríte rôzne chuťové kombinácie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na rozdiel od trojobalu lepšie priľne na cuketu, vďaka čomu zostane počas vyprážania jednotné.
Kefír a cesnak v hlavnej úlohe
Kombinácia kefíru a cesnaku v cestíčku je tou najlepšou voľbou pre ochutenie cukety.
Kombinácia kyslosti kefíru a výraznej chuti cesnaku vytvára komplexnú a zaujímavú chuť.
Kefír dodáva cestíčku vlhkosť a kyselina mliečna podporuje jeho kysnutie a nadýchanosť.
Obe tieto prísady sú bohaté na živiny, ktoré sú prospešné pre zdravie, navyše antibakteriálne účinky cesnaku pomáhajú predĺžiť trvanlivosť jedla.
Na cestíčko s kefírom a cesnakom potrebujeme:
1 cuketa (alebo karfiol, huby…)
2 vajcia
100 ml kefíru
3-4 lyžice hladkej múky
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie
Postup:
Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky (nešúpeme).
Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.
Necháme chvíľu odležať.
Vajcia rozšľaháme so soľou, korením a kefírom.
Pridáme aj 2 kopcovité lyžice múky.
Vymiešame jednotné cestíčko,
Cuketové paličky obalíme najskôr dôkladne v múke, hneď v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Cestíčko krásne drží, nesteká, netrhá sa a neopadáva.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: