Konečne viem, ako pripraviť dokonalý STROGANOV: Lepšie mäsko som v živote nejedla!

Keď som ho dala na stôl, všetci sa pýtali, či som ho objednala z nóbl reštaurácie!
[mashshare]

Stroganov je obrovská dobrota a vynesie vám uznanie celej rodiny.

 

 

Chutný stroganov ako od vychyteného šéfkuchára!

Potrebujeme:

3 cibule (1 červenú, 2 biele)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g bravčovej masti

250 g šampiňónov

tymian

70 g paradajkového pretlaku

čierne mleté korenie a soľ podľa chuti

1 dcl vína

1 kg hovädzej roštenky

olej

0,5 l vývaru

worčestrovú omáčku

150 g kyslej smotany

200 g šľahačkovej smotany

kyslé uhorky

250 g masla

Voliteľné:

 

 

Červená pálivá paprika

Čerstvé bylinky na servírovanie

Rasca

Koreniny podľa chuti

Príloha:

Ryža

Zemiaková kaša

Cestoviny

Varené alebo opekané zemiaky

Postup:

Do hrnca si dáme masť, rozohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

 

 

Nožičky šampiňónov si nakrájame nadrobno a orestujeme.

Pridáme tri vetvičky tymianu.

Zalejeme paradajkovým pretlakom a premiešame.

Okoreníme, podlejeme bielym vínom a prejdeme k príprave mäsa. 

 

 

Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, na panvicu dáme olej a sprudka opečieme.

Následne pridáme do hrnca, v ktorom sme restovali cibuľku.

Výpek zalejeme vývarom.

Pridáme worčestrovú omáčku a zalejeme mäso v hrnci.

Smotany spolu vyšľaháme metličkou a primiešame k mäsu.

 

 

Nakrájame si kyslé uhorky a na panvicu dáme rozpustiť maslo.

Uhorky krátko orestujeme a pridáme do hrnca k mäsu.

Hlavičky šampiňónov si nakrájame na polovice a orestujeme na masle.

Osolíme a takisto pridáme do hrnca. 

 

 

Krátko povaríme, prípadne ešte dochutíme a môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes