Chutí a vyzerá ako bravčová masť, dokonca ani manžel nepoznal rozdiel: Dokonalá nátierka na chlebík BEZ cholesterolu!

Je na nerozoznanie od bravčovej masti!
[mashshare]

Bravčová masť je v slovenskej kuchyni neoceniteľným artiklom.

 

 

Využíva sa nielen na vyprážanie, ale je aj základom lahodnej nátierky na chlieb.

V kombinácii s nakladanou uhorkou vytvára jedinečnú chuť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál haps poradil, ako si vyrobiť jej zdravšiu alternatívu.

Bravčová masť má v srdciach Slovákov zvláštne miesto.

 

 

Veď čo je lepšie a jednoduchšie, ako chlieb s bravčovou masťou a cibuľkou. 

Hoci má bravčová masť zdravotné výhody, treba ju konzumovať v malých množstvách. 

Ak si však život bez nej neviete predstaviť, poradíme vám zdravšiu alternatívu, ktorá je rovnako chutná. 

 

 

Fazuľová masť ako alternatíva

Naučte sa tento recept na fazuľovú masť a všetci budú ohromení.

 

 

Chutí lahodne a je takmer na nerozoznanie od bravčovej masti.

Navyše, jej príprava je oveľa jednoduchšia a rýchlejšia ako tradičná bravčová masť.

Pri jej príprave sa navyše nešíri charakteristická, nie veľmi príjemná vôňa.

Falošná bravčová masť – recept na lahodnú nátierku

 

 

Ingrediencie:

1,5 šálky domäkka uvarenej bielej fazule

1 stredne veľká cibuľa

2 malé strúčiky cesnaku

 

 

soľ

čierne mleté korenie

majorán

trochu oleja

 

 

Spôsob prípravy:

Fazuľu deň vopred namočíme a na druhý deň uvaríme v jemne osolenej vode s bobkovým listom do mäkka.

Cibuľu nakrájame a opražíme na troche oleja do zlatista.

 

 

Ku koncu restovania pridáme prelisovaný cesnak a minútu restujeme.

Cesnak by mal len uvoľniť arómu.

Fazuľu sceďte a rozmixujte, kým nebude hladká a jednotná.

Pridajte opečenú cibuľu a korenie podľa chuti.

 

 

Pripravenú vegánsku masť dáme na pár hodín do chladničky, aby sa chute prepojili.

Pre lepšiu chuť môžete pridať 2-3 sušené paradajky.

Fazuľová masť tak ponúkne lahodný zážitok.

 

 

Aj keď je tradičná bravčová masť neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne, fazuľová alternatíva ponúka zdravšiu a ľahšiu možnosť.

Bez ohľadu na to, ako ju nazveme, podstatná je chuť a tá je jednoducho výborná.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes