Bravčová masť je v slovenskej kuchyni neoceniteľným artiklom.
Využíva sa nielen na vyprážanie, ale je aj základom lahodnej nátierky na chlieb.
V kombinácii s nakladanou uhorkou vytvára jedinečnú chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Portál haps poradil, ako si vyrobiť jej zdravšiu alternatívu.
Bravčová masť má v srdciach Slovákov zvláštne miesto.
Veď čo je lepšie a jednoduchšie, ako chlieb s bravčovou masťou a cibuľkou.
Hoci má bravčová masť zdravotné výhody, treba ju konzumovať v malých množstvách.
Ak si však život bez nej neviete predstaviť, poradíme vám zdravšiu alternatívu, ktorá je rovnako chutná.
Fazuľová masť ako alternatíva
Naučte sa tento recept na fazuľovú masť a všetci budú ohromení.
Chutí lahodne a je takmer na nerozoznanie od bravčovej masti.
Navyše, jej príprava je oveľa jednoduchšia a rýchlejšia ako tradičná bravčová masť.
Pri jej príprave sa navyše nešíri charakteristická, nie veľmi príjemná vôňa.
Falošná bravčová masť – recept na lahodnú nátierku
Ingrediencie:
1,5 šálky domäkka uvarenej bielej fazule
1 stredne veľká cibuľa
2 malé strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
majorán
trochu oleja
Spôsob prípravy:
Fazuľu deň vopred namočíme a na druhý deň uvaríme v jemne osolenej vode s bobkovým listom do mäkka.
Cibuľu nakrájame a opražíme na troche oleja do zlatista.
Ku koncu restovania pridáme prelisovaný cesnak a minútu restujeme.
Cesnak by mal len uvoľniť arómu.
Fazuľu sceďte a rozmixujte, kým nebude hladká a jednotná.
Pridajte opečenú cibuľu a korenie podľa chuti.
Pripravenú vegánsku masť dáme na pár hodín do chladničky, aby sa chute prepojili.
Pre lepšiu chuť môžete pridať 2-3 sušené paradajky.
Fazuľová masť tak ponúkne lahodný zážitok.
Aj keď je tradičná bravčová masť neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne, fazuľová alternatíva ponúka zdravšiu a ľahšiu možnosť.
Bez ohľadu na to, ako ju nazveme, podstatná je chuť a tá je jednoducho výborná.
Dobrú chuť!