Ruské nakladané rajčiny s cesnakom, bez zavárania: Tento rok robím zásobu aspoň do zimy – famózna chuť!

Kombinácia sladkokyslej marinády, byliniek a korenín dodá paradajkám jedinečnú a nezameniteľnú chuť.
[mashshare]

Výborná pochúťka z rajčín, cesnaku, papriky a byliniek. Je výnimočne chutná a jednoduchá na prípravu.

 

 

Prečo si ich zamilujete?

Intenzívna chuť:

Kombinácia sladkokyslej marinády, byliniek a korenín dodá paradajkám jedinečnú a nezameniteľnú chuť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zdravotné benefity:

Paradajky sú bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitný systém. Marináda dodáva navyše ďalšie vitamíny a minerály.

Všestrannosť:

Marinované paradajky môžete použiť ako prílohu k mäsu, do šalátov, na pizzu, do sendvičov alebo ich jednoducho vychutnať ako samostatný snack.

 

 

Dlhá trvanlivosť: Vďaka marináde sa paradajky dlhšie uchovajú a môžete si ich vychutnať aj v zimných mesiacoch.

Jednoduchá príprava: Na prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Stačí niekoľko jednoduchých prísad

Na prípravu marinovaných paradajok potrebujeme:

2 kg paradajok

Kôpor – celé stonky

cesnak

Listy chrenu

 

 

Feferónka

Petržlen

30 ks čierne korenie

10 ks nové korenie

2-3 ks bobkového listu

2 polievkové lyžice soli na 1 pohár

4 lyžice kr. cukru na 1 pohár

3 lyžice octu na 1 pohár

3 poháre s objemom 3 litre

Postup:

Najprv sterilizujeme poháre a viečka.

 

 

Umyjeme a očistíme zeleninu.

Papriky nakrájame.

Do pohárov vložíme list chrenu, kôpor, nakrájané strúčiky cesnaku, rajčiny a papriku, petržlen a opäť kôprové stonky (môžu byť sušené).

Pohárom zatrasieme, aby sa obsah vo vnútri pekne uložil.

Takto vrstvíme až do vrchu.

 

 

Do každého pohára pridáme korenie, bobkové listy a zalejme vriacou vodou.

Prikryjeme a necháme 15 minút marinovať.

Vodu zlejeme do kastróla, pridáme cukor (4 lyžice na 1 pohár – 12 lyžíc na 3 veľké poháre), (2 lyžice soli na 1 pohár – 6 lyžíc na 3 veľké poháre), (3 lyžice octu na 1 pohár – 9 lyžíc na 3 veľké poháre).

 

 

Necháme prevariť a opäť zalejeme obsah pohárov.

Zatvoríme, obrátime a necháme vychladnúť.

Videonávod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes