Ako urobiť palacinky, aby boli výnimočne jemné a nadýchané? Pridajte jednu TAJNÚ ingredienciu mojej starkej a hneď pocítite rozdiel!

Ako pripraviť extra nadýchané palacinky?
[mashshare]

Ak si myslíte, že sa tieto palacinky pripravujú so sýtenou vodou, ste na omyle.

 

 

Aj keď tento prídavok v skutočnosti pridá objem cesta, v tomto článku sa dozviete iný postup. 

V tomto recepte používame úplne inú ingredienciu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Do palaciniek to pridávali už naše babičky

Pamätám si, že túto prísadu dávala do cesta na palacinky už moja starká a ide o obyčajné droždie. Táto prísada robí palacinky, rovnako ako akýkoľvek iný pečený výrobok, nadýchané, portál pysznosci poradil, ako ho použiť.

Ak máte radi rýchle riešenia, vyberte si instantné droždie, pri ktorom nie je potrebné najskôr pripraviť kvások.

Nie je to nič ťažké a efekt predčí očakávania.

 

 

Čo pridať do cesta, aby boli palacinky nadýchané?

Príprava dokonalého cesta na palacinky je jednoduchá a máte hneď niekoľko možností, ako docieliť, aby boli palacinky extra nadýchané a chutné.

Prinášame vám tradičný recept, ako aj recept na palacinky s pridaním kvásku.

Na prípravu 15 kúskov lahodných palaciniek potrebujete:

 

 

2 hrnčeky mlieka

1 hrnček vody

2 vajcia

 

 

2 hrnčeky hladkej múky

2 lyžice oleja

štipku soli

 

 

Postup:

Po dôkladnom premiešaní všetkých ingrediencií odstavte cesto na cca 40 minút.

Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.

 

 

Smažte ich na dobre rozohriatej panvici s malým množstvom tuku.

Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, urobte nečakaný krok a do klasického receptu na cesto na palacinky pridajte kvások.

Výsledkom budú palacinky, ktoré sú výnimočne jemné a nadýchané.

 

 

Palacinky z droždia urobíte ako každé iné.

Mlieko a vodu zohrejeme (tak, aby teplota nepresiahla 40 stupňov C).

Potom pridajte dve vajcia a všetko premiešajte.

 

 

Potom pridáme sušené droždie, preosiatu múku s práškom do pečiva a lyžicu cukru.

Cesto dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky.

Vypracované palacinkové cesto odložíme na 45 minút.

 

 

Zakryte ich utierkou.

Po uplynutí tejto doby pripravené palacinky smažíme z oboch strán do zlatista.

Ďalšie tipy pre nadýchané palacinky:

Preosiať múku: Preosiatím múky zabránite vzniku hrudiek a cesto bude hladké a nadýchané.

Nechať cesto odstáť: Nechajte cesto pred pečením chvíľu odstáť, aby sa múka a ostatné ingrediencie spojili a cesto bolo nadýchanejšie.

Správna teplota panvice: Panvicu zohrejte na strednú teplotu. Príliš vysoká teplota spôsobí, že palacinky budú zvonku spálené a vnútri surové.

Menej cesta na panvicu: Nalievajte na panvicu menšie množstvo cesta, aby sa palacinky mohli rovnomerne rozložiť a nadýchať sa.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes