Nie je nič horšie ako suché a tvrdé bravčové rezne hneď po vyprážaní.
Ak sa vám to stane, máme efektívne riešenie.
Pred začatím vyprážania nechajte mäso marinovať v tomto kyslom produkte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Obrovský rozdiel okamžite pocíti každý člen domácnosti a preto sa oplatí vyskúšať tento recept z portálu smakosze.
Ako sa vyhnúť tvrdému mäsu v rezňoch?
Bez bravčových rezňov si mnohí nevedia predstaviť nedeľný obed.
Táto klasika sa stala pevnou súčasťou repertoáru každej gazdinky.
Bohužiaľ, môže sa stať, že bravčové rezne sú tvrdé a suché.
Ak len klasicky obalíte mäso v troj obale, ignorujete jedno mimoriadne dôležité pravidlo.
Bez tejto úpravy nie je šanca, aby bolo mäso šťavnaté a rozplývalo sa v ústach.
Hovoríme o marinovaní.
Ako marinovať bravčové mäso?
Keď hovoríme o marinovaní, nemyslíme tým jednoducho hodiť mäso do oleja a korenia.
Zabezpečia to kyslé prísady, ktoré zmenia štruktúru mäsa.
Napríklad kefír funguje veľmi dobre, pretože okrem kyslej reakcie obsahuje aj enzýmy, ktoré zmäkčujú mäso.
Ak chcete svojim rezňom dodať extra chuťový profil, siahnite po horčici.
Obsahuje kyslý ocot a priaznivo pôsobí na vôňu bravčového karé.
Pár tipov a trikov na dokonalé bravčové rezne
Pri naklepaním mäsa pred marinovaním zakryte kúsky mäsa fóliou.
Predídete tak zašpineniu tĺčika a minimalizujete riziko, že vám šťava z mäsa bude striekať na vôkol.
Baktérie rastú v mäse veľmi rýchlo a môžu ľahko kontaminovať predmety a povrchy v kuchyni.
Po marinovaní je dôležité mäso dobre osušiť, inak môže troj obal počas vyprážania zliezť.
Na tento účel používajte obyčajnú kuchynskú papierovú utierku, ktorá dobre zbiera prebytočnú vlhkosť.
Na vyprážanie odporúčame zvoliť bravčovú masť.
Neprepaľuje sa tak rýchlo ako olej a dodáva bravčovým rezňom ďalšiu chuť.
Kombináciou vyššie uvedených trikov s kyslou marinádou budú vaše bravčové rezne vždy lahodné a jemné.
Dobrú chuť!