Výborné a pritom také jednoduché. Vyskúšajte bohatý bravčový kastról s cibuľkou, hubami, syrom a vajíčkami. Je to skutočná lahôdka.
Potrebujeme:
6-8 plátkov bravčového karé
500 g šampiňónov
2 väčšie cibule
6 vajec
Soľ, biele korenie, červenú sladkú papriku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200-250 ml smotany
200 – 250 g strúhaného syra
Olej
Postup:
Mäso osolíme a opražíme sprudka na rozpálenom oleji, z oboch strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom aj s výpekom uložíme na plech s vyššími okrami.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rovnakej panvici na troche oleja. Pridáme nadrobno nakrájané huby a restujeme, kým huby nezmäknú. Ochutíme soľou a bielym korením.
Hubovú zmes navrstvíme medzi plátky mäsa – aby tvorili akúsi stenu medzi kúskami mäsa. Na tieto časti – steny navrstvíme kyslú smotanu a posypeme syrom. Na každý kúsok mäsa rozbijeme 1 vajce a posypeme paprikou.
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 190 stupňov pečieme 1 hodinu. Potom zložíme alobal a necháme zapiecť dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blikkruzs