Ponúkame vám tip na jeden z najlepších spôsobov, ako uchovať paradajky na zimu.
Toto je jedna z mojich najobľúbenejších metód na dlhodobé skladovanie zeleniny.
Výnimočný recept na domáce nakladané paradajky z youtube kanála Schneller Koch.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
(objem pohára 1,5 l)
2,3 kg paradajok
6-7 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na jeden pohár)
zväzok kôpru
zväzok petržlenovej vňate
400-450 g cibule
zrnká čierneho korenia
vriacu vodu
2 ČL soli na jednu nádobu (18 g)
2,5 PL kryštálového cukru
1 PL rafinovaného oleja bez zápachu
25 ml 9% octu (na jeden pohár)
Postup:
Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
Vložíme do hlbokej misky.
Cesnakový strúčik prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.
Kôpor a petržlenovú vňať na drobno nakrájame.
Cibuľu nakrájame na plátky. Poháre a viečka vysterilizujeme.
Na dno pohára pridáme jeden nakrájaný strúčik cesnaku a zrnká čierneho korenia.
Ďalej vložíme vňať a paradajky.
Pridáme vrstvu cibule, ďalší strúčik cesnaku a vňať.
Nakoniec pridáme poslednú vrstvu paradajok, cibule a vňate.
Rovnako naplníme aj zvyšné poháre.
V hrnci prevaríme vodu a vriacu ju nalejeme do pohárov.
Poháre uzavrieme viečkami a necháme 15 minút pôsobiť, aby sa obsah zohrial.
Po 15-ich minútach cez sitko precedíme tekutinu do hrnca.
Do zálievky pridáme soľ, cukor a olej.
Premiešame, hrniec prekryjeme a privedieme do varu.
Do každého pohára pridáme ocot a zalejeme vriacou zálievkou.
Poháre pevne uzavrieme a otočíme hore dnom, aby sme sa uistili, že sú dobre utiahnuté.
Potom poháre prikryjeme teplou dekou a necháme úplne vychladnúť.
Nakladaný šalát môžeme uchovávať pri izbovej teplote jeden rok.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU