DOMÁCE maslové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!

Lepšie ako z drahej pekárne. Jednoduché, rýchle a chutné rožky - rokmi overený recept!
[mashshare]

Predstavujeme vám jednoduchý recept na jemné domáce maslové pečivo.

 

 

U nás doma sme všetci milovníci čerstvých rožkov, takže ich pripravujem minimálne každý druhý deň.

Výnimočný recept na nadýchané rožky z youtube kanála Aroma von Brot.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

A čo je najväčšou výhodou týchto rožtekov? Že vydržia čerstvé a fantasticky chutné aj na druhý deň.

Ja dokonca zvyknem pár kúskov aj zamraziť, keď ich vyberiem z mraziaka, sú skutočne dokonalé.

Potrebujeme:

100 ml teplej vody

150 ml teplého mlieka

1 veľké vajce

1 PL suchého droždia

400 g hladkej múky

2 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

50 g masla

rastlinný olej

80 g masla

1 veľké vajce

Postup:

Do misky nalejeme teplú vodu a teplé mlieko a pridáme vajce.

Ďalej pridáme droždie a dobre premiešame.

 

 

Keď sa droždie rozpustí, pridáme múku, pridáme soľ a cukor.

Špachtľou dôkladne premiešame, prekryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať.

Po uplynutí doby pridáme do cesta maslo a rukou vymiesime.

Cesto preložíme na stôl a pokračujeme v miesení.

Misku vymastíme olejom a vložíme do nej do hladka vymiesené cesto.

 

 

Potom misku prikryjeme fóliou a utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.

Po uplynutí doby vytlačíme z cesta vzduch a na stole vymiesime.

Potom cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Z cesta vytvarujeme guľku, prekryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať. Zapekaciu formu vymastíme olejom.

Cesto rozvaľkáme valčekom a rozdelíme na 16 rovnakých častí.

 

 

Na kraj cesta položíme kúsok masla a zrolujeme.

Rožky uložíme do zapekacej formy. Celý proces zopakujeme aj s druhým cestom.

Rožky potrieme olejom, prikryjeme utierkou a necháme 40 minút odpočívať.

V menšej miske vyšľaháme vajce a potrieme vrch pečiva.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme 25 minút.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes