Chcete vylepšiť svoj recept na palacinky?
Nahraďte mlieko inou ingredienciou a urobte ich nielen oveľa chutnejšie, ale aj jemnejšie.
Metóda je veľmi jednoduchá a stojí za to ju vyskúšať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Chuť tohto obľúbeného sladkého jedla vaša rodina určite ocení a recept z portálu smakosze je veľmi jednoduchý.
Perfektné palacinky bez mlieka
Palacinky milujú deti, aj dospelí a ich príprava nezaberie veľa času.
Každý ich miluje, no nie každý vie, ako urobiť palacinky nadýchané a rozplývajúce sa v ústach.
Metóda je jednoduchá, stačí nahradiť mlieko iným produktom.
Viac o tom, čo je to za ingredienciu a ako s ňou pripraviť chutné palacinky, sa dozviete v ďalšej časti článku.
Mlieko je zbytočné
Cesto na palacinky sa zvyčajne pripravuje s mliekom.
Možno ho však nahradiť cmarom, ktorý úplne zmení ich chuť a urobí ich ľahkými a nadýchanými.
Pridajte ho teda namiesto mlieka do cesta na palacinky a vaša rodina bude ohromená.
Nižšie je uvedený zoznam potrebných ingrediencií a ich presné pomery.
Ingrediencie:
2 šálky cmaru
2 šálky hladkej múky
3 vajcia
2 polievkové lyžice oleja
štipku soli
Postup:
Do misky nasypeme múku a prilejeme cmar.
Pridajte aj vajcia a štipku soli.
Všetko dôkladne premiešame mixérom, nech nám vznikne jednotná hmota bez hrudiek.
Cesto odložte na 15 minút.
Predtým, ako ich začnete opekať na panvici, pridajte olej a dôkladne premiešajte.
Na panvici rozohrejeme olej a nalejeme primerané množstvo palacinkového cesta.
Rovnomerne ho rozlejeme po celej panvici.
Palacinky smažíme z oboch strán do zlatista.
Hotové palacinky už stačí len naplniť podľa chuti.
Čím iným môžeme nahradiť mlieko v palacinkách pre ešte lepšiu chuť?
Existuje mnoho ďalších možností, čím nahradiť mlieko v palacinkách, v závislosti od vašich preferencií a potrieb:
Rastlinné mlieka: Mandľové mlieko: Má jemnú orechovú chuť a dodá palacinkám jemnú štruktúru.
Ovsené mlieko: Neutrálna chuť, ktorá dodá palacinkám objem a mierne krémovú štruktúru.
Sójové mlieko: Dobrá voľba pre vegánov, s vysokým obsahom bielkovín. Môže mať mierne sójovú príchuť.
Kokosové mlieko: Dodá palacinkám bohatú kokosovú chuť a krémovú štruktúru.
Voda: Môžete použiť aj vodu, no palacinky budú suchšie a menej nadýchané. Odporúča sa pridať do cesta olej pre lepšiu chuť a štruktúru.
Sýtené vody: Sýtené vody, ako napríklad sódovka alebo minerálka, dodajú palacinkám nadýchanosť a jemnú bublinkovú štruktúru.
Jogurt: Jogurt dodá palacinkám kyslastú chuť a jemnú štruktúru. Použite biely jogurt pre neutrálnu chuť, alebo grécky jogurt pre bohatšiu chuť.
Pyré z ovocia: Pyré z banánov, jabĺk alebo iného ovocia dodá palacinkám sladkú chuť a vlhkosť. Použite zrelé ovocie pre intenzívnejšiu chuť.
Tipy:
Bez ohľadu na to, akú náhradu mlieka použijete, uistite sa, že je izbovej teploty, aby sa cesto ľahšie zmiešalo.
Cesto nechajte odpočinúť aspoň 15 minút pred pečením, aby sa lepšie spojili chute a ingrediencie.
Na panvicu pridajte trochu oleja alebo masla, aby sa palacinky neprilepili.
Experimentujte s rôznymi náhradami mlieka a nájdite tú, ktorá vám najviac chutí
Dobrú chuť!