Hranolky NEVYPRÁŽAJTE! Nový recept za 5 minút na najchutnejšie zemiaky tejto sezóny!

Vďaka jednoduchému kulinárskemu triku dokážete len za 5 minút vykúzliť túto lahodnú, chrumkavú a všeobecne obľúbenú dobrotu.
[mashshare]

Ponúkame vám výnimočný recept na hranolky, ktoré si nevyžadujú vyprážanie.

 

 

Vďaka jednoduchému kulinárskemu triku dokážete len za 5 minút vykúzliť túto lahodnú, chrumkavú a všeobecne obľúbenú dobrotu.

Fantastický recept na najchutnejšie domáce hranolky z youtube kanála Grüner Geschmack.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1 PL rastlinného oleja

soľ

1 PL majonézy

1/2 ČL mletej papriky

Postup:

Na začiatku ošúpeme zemiaky.

 

 

Vykrojíme nečistoty a nakrájame hranolky.

Nakrájané zemiaky vložíme do hlbokej misky a zalejeme vodou.

Pridáme soľ a premiešame.

Hranolky opláchneme a precedíme.

Potom zemiaky vložíme do čistej misky a nalejeme vodu.

 

 

Hranolky opäť dobre opláchneme a precedíme.

Potom ich osušíme papierovou utierkou.

Osušené hranolky pridáme do samostatnej misky.

 

 

Pridáme majonézu a rastlinný olej.

Dôkladne premiešame.

Ďalej pridáme mletú papriku, soľ a zamiešame.

 

 

Hranolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 215°C.

 

 

Hotové hranolky necháme vychladnúť.

Potom ich ochutíme soľou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes