Predstavujeme vám recept na tradičnú pochúťku s moderným vylepšením – obrátené rezne. Vďaka tomuto vylepšeniu recept zaručuje, že rezne budú krásne chrumkavé zvonku a šťavnaté vo vnútri.
Autrokou receptu je pani Jana Jančíková.
Obľúbená klasika na Slovenských stoloch
Obrátené rezne sú jedlo z tenko nakrájaného mäsa, obvykle hovädzieho alebo bravčového, ktoré sa pred vyprážaním obalí v strúhanke a vajci. Na rozdiel od klasických rezňov sa však obrátené rezne najskôr opiekajú na cibuli, a až potom sa dopečú v rúre.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tejto úprave sú obrátené rezne šťavnatejšie a mäkšie ako klasické rezne. Zároveň sa pri ich príprave používa menej oleja, takže sú aj zdravšie.
Na Slovensku sú obrátené rezne veľmi obľúbeným jedlom a ich presný pôvod nie je celkom jasný. Je možné, že sem boli prinesené z Rakúsko-Uhorska alebo z Českej republiky, a postupom času sa stali súčasťou slovenskej kuchyne.
Potrebujeme:
Mäso (podľa výberu)
Soľ
Čierne mleté korenie
Horčica alebo cesnak (voliteľné)
Strúhanka
Vajíčka
Olej na vyprážanie
Maslo na vymazanie plechu
Anglická slanina
Cibuľa (voliteľné)
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a podľa chuti chuti potrieme horčicou a cesnakom.
Mäso obalíme v strúhanke.
Je dôležité strúhanku dôkladne vtlačiť do mäsa.
Namáčame mäso do rozšľahaného, osoleného vajíčka.
Vyprážame na rozpálenom oleji. Akonáhle chytia zlatistú farbu, vytiahneme ich.
Vypražené rezne skladáme na plech vymastený maslom. Poukladáme na ne anglickú slanininu a voliteľne cibuľu.
Rezne prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180-190 ° C.
Pečieme cca pol hodiny.
Chvíľku pred koncom zložíme alobal a necháme dôjsť.
Obrátené rezne predstavujú skvelú alternatívu klasickým rezňom. Sú krásne šťavnaté a krehké, čo z nich robí hit na akomkoľvek stole.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)