Malinový OBLAK bez pečenia: Tento dezert sa. rozplýva v ústach, ulahodí všetkým labužníkom!

Výnimočný malinový dezert bez pečenia.
[mashshare]

Keď príde čas na sladké pochúťky, nie je nič lákavejšie ako osviežujúci malinový dezert.

 

 

Radi by sme sa s vami podelili o recept na jedinečný „malinový oblak“ z portálu newscafe – ľahký, nadýchaný koláč, ktorý sa doslova rozplýva v ústach.

Tento unikátny dezert je kombináciou jemnosti a intenzity chuti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Navyše, je bez pečenia a preto je na prípravu naozaj rýchly. Kombinácia použitých prísad je zárukou, že bude chutiť každému.

 

 

Na prípravu malinového koláča potrebujeme:

(rozmer podnosu 25 x 33 cm)

2 balenia malinového želé

700 ml horúcej vody

160 g podlhovastých piškót

600 g mrazených malín

12 g práškovej želatíny

100 ml horúcej vody

500 g smotany na šľahanie

70 g práškového cukru

1 ČL vanilkovej pasty

40 g pusniek

30 g mandľových lupienkov

Postup:

Do veľkej misky nalejeme 700 ml horúcej vody.

 

 

Pridáme malinové želé a miešame, kým sa úplne nerozpustí.

Potom odložíme nabok vychladnúť.

Spodok plechu vystelieme papierom na pečenie. Naukladáme piškóty.

Keď želé mierne vychladne, pridáme mrazené maliny a všetko premiešame.

 

 

Želé môžeme ihneď naniesť na piškóty.

Malinovú vrstvu rozotrieme po celej ploche, zarovnáme a formu vložíme do chladničky, kým pripravíme krémovú zmes.

Do malej misky nalejeme 100 ml horúcej vody a pridáme želatínový prášok.

Celý obsah zamiešame a necháme vychladnúť.

Potom do hlbokej misy nalejeme dobre vychladenú smotanu.

Pridáme vanilkovú pastu a práškový cukor.

 

 

Obsah misky vyšľaháme mixérom, kým nezískame hustý a nadýchaný krém.

Keď metličky mixéra začnú zanechávať v šľahačke zreteľnú stopu, mixér vypneme.

Do vychladnutej želatíny pridáme lyžicu šľahačky a zamiešame.

Do šľahačky pridáme želatínu.

Šľahačku nanesieme na malinové želé.

V tomto štádiu by malo želé úplne stuhnúť.

 

 

Rozotrieme po povrchu koláča a uhladíme.

Na vrch koláča poukladáme rozdrvené pusinky a mandľové lupienky.

Nakoniec vložíme koláč do chladničky na 2-3 hodiny, najlepšie cez noc.

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes