Keď príde čas na sladké pochúťky, nie je nič lákavejšie ako osviežujúci malinový dezert.
Radi by sme sa s vami podelili o recept na jedinečný „malinový oblak“ z portálu newscafe – ľahký, nadýchaný koláč, ktorý sa doslova rozplýva v ústach.
Tento unikátny dezert je kombináciou jemnosti a intenzity chuti.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Navyše, je bez pečenia a preto je na prípravu naozaj rýchly. Kombinácia použitých prísad je zárukou, že bude chutiť každému.
Na prípravu malinového koláča potrebujeme:
(rozmer podnosu 25 x 33 cm)
2 balenia malinového želé
700 ml horúcej vody
160 g podlhovastých piškót
600 g mrazených malín
12 g práškovej želatíny
100 ml horúcej vody
500 g smotany na šľahanie
70 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej pasty
40 g pusniek
30 g mandľových lupienkov
Postup:
Do veľkej misky nalejeme 700 ml horúcej vody.
Pridáme malinové želé a miešame, kým sa úplne nerozpustí.
Potom odložíme nabok vychladnúť.
Spodok plechu vystelieme papierom na pečenie. Naukladáme piškóty.
Keď želé mierne vychladne, pridáme mrazené maliny a všetko premiešame.
Želé môžeme ihneď naniesť na piškóty.
Malinovú vrstvu rozotrieme po celej ploche, zarovnáme a formu vložíme do chladničky, kým pripravíme krémovú zmes.
Do malej misky nalejeme 100 ml horúcej vody a pridáme želatínový prášok.
Celý obsah zamiešame a necháme vychladnúť.
Potom do hlbokej misy nalejeme dobre vychladenú smotanu.
Pridáme vanilkovú pastu a práškový cukor.
Obsah misky vyšľaháme mixérom, kým nezískame hustý a nadýchaný krém.
Keď metličky mixéra začnú zanechávať v šľahačke zreteľnú stopu, mixér vypneme.
Do vychladnutej želatíny pridáme lyžicu šľahačky a zamiešame.
Do šľahačky pridáme želatínu.
Šľahačku nanesieme na malinové želé.
V tomto štádiu by malo želé úplne stuhnúť.
Rozotrieme po povrchu koláča a uhladíme.
Na vrch koláča poukladáme rozdrvené pusinky a mandľové lupienky.
Nakoniec vložíme koláč do chladničky na 2-3 hodiny, najlepšie cez noc.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!