Čo variť, keď nechcete vyprážať cuketu? Skúste tento RECEPT, nič lepšie ste dávno nejedli!

Vynikajúci recept na pečenú cuketu s bohatou oblohou.
[mashshare]

Cuketa je veľmi vďačná zelenina a v kombinácii s mletým mäsom chutí naozaj skvele.

Inšpirovali sme sa postupom z youtube a spracovali pre vás recept, ktorý sa vám bude hodiť vždy, keď potrebujete navariť rýchlo, zdravo a chutne!

 

 

Potrebujeme:

2 cukety

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g mletého kuracieho mäsa (môže byť aj hovädzie, či bravčové)

2 paradajky

130 g tvrdého syra

1 cibuľu

čierne mleté korenie

soľ podľa chuti

Postup:

Cuketu si nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm – môžete ju ošúpať alebo len umyť a nakrájať.

Pomocou ostrého noža alebo malého pohárika urobte v strede každého kolieska otvor.

Dužinu nevyhadzujte, ešte sa vám bude hodiť. 

 

 

Dužinu si vložíme do mixéra spolu s nakrájanou cibuľou a rozmixujeme.

Túto hmotu potom primiešame k mletému mäsu.

Pridáme soľ, čierne mleté korenie a dôkladne premiešame. 

 

 

Plech na pečenie si potrieme jemne olejom, naukladáme naň cuketu.

Naplníme hmotou z mletého mäsa. 

 

 

Paradajky si umyjeme, nakrájame na kolieska a naukladáme na cuketu.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.

Čas pečenia je asi 25 minút.

Potom plech vyberieme z rúry.

Nakoniec cuketu posypeme strúhaným syrom.

Dáme zapiecť ešte na 10 minút. 

 

 

Hotové jedlo môžeme posypať nasekaným kôprom alebo bylinkami podľa vlastného vkusu.

Hotovo!

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes