Cuketa je veľmi vďačná zelenina a v kombinácii s mletým mäsom chutí naozaj skvele.
Inšpirovali sme sa postupom z youtube a spracovali pre vás recept, ktorý sa vám bude hodiť vždy, keď potrebujete navariť rýchlo, zdravo a chutne!
Potrebujeme:
2 cukety
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g mletého kuracieho mäsa (môže byť aj hovädzie, či bravčové)
2 paradajky
130 g tvrdého syra
1 cibuľu
čierne mleté korenie
soľ podľa chuti
Postup:
Cuketu si nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm – môžete ju ošúpať alebo len umyť a nakrájať.
Pomocou ostrého noža alebo malého pohárika urobte v strede každého kolieska otvor.
Dužinu nevyhadzujte, ešte sa vám bude hodiť.
Dužinu si vložíme do mixéra spolu s nakrájanou cibuľou a rozmixujeme.
Túto hmotu potom primiešame k mletému mäsu.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie a dôkladne premiešame.
Plech na pečenie si potrieme jemne olejom, naukladáme naň cuketu.
Naplníme hmotou z mletého mäsa.
Paradajky si umyjeme, nakrájame na kolieska a naukladáme na cuketu.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.
Čas pečenia je asi 25 minút.
Potom plech vyberieme z rúry.
Nakoniec cuketu posypeme strúhaným syrom.
Dáme zapiecť ešte na 10 minút.
Hotové jedlo môžeme posypať nasekaným kôprom alebo bylinkami podľa vlastného vkusu.
Hotovo!
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: