Naozaj viete, ako pripraviť chutné nakladané uhorky?
Táto obľúbená špecialita nie je taká jednoduchá na prípravu, ako sa na prvý pohľad zdá.
Zistite, ako ich správne pripraviť a naučte sa, aké korenie pridať okrem soli a cesnaku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tejto rade z portálu smakosze budú vaše nakladané uhorky ešte lepšie.
Nikoho by nenapadlo jedno pridať túto kombináciu, ale vďaka nej sú uhorky ešte lepšie.
Majstrovsky nakladané uhorky
Očistené uhorky stačí vložiť do zaváracích pohárov, pridať cesnak, kôpor a nakoniec zaliať roztokom vody a soli.
V skutočnosti je to najjednoduchší spôsob, ale nie každý vie, že môžete pridať aj iné korenie.
Preto stojí za to pamätať aj na ďalšie základné zložky, ako je koreň chrenu, bobkový list a ďalšie korenie.
Znalci pridávajú aj čerešňové, ríbezľové, malinové a dokonca aj dubové listy.
Aj keď to znie prekvapivo, vďaka týmto prídavkom môžu byť nakladané uhorky ešte aromatickejšie a vydržia dlhšie čerstvé.
Môžete pridať aj jedno špeciálne korenie, o ktorom vám poviem neskôr.
Táto ingrediencia nemôže chýbať
Ukazuje sa, že do nakladaných uhoriek môžete pridať aj semená koriandra.
Vďaka nim získajú jedinečnú chuť.
Len pozor, keď ich raz vyskúšate, budete ich chcieť jesť znova a znova.
Pripravte si ich preto hneď vo väčšom množstve.
Budete potrebovať ingrediencie zo zoznamu nižšie.
Uvedené pomery sú vypočítané pre jeden zaváraninový pohár uhoriek.
Ingrediencie:
čerstvé uhorky nakladačky
15 g soli na každý liter vody
1 liter vody
1 strúčik cesnaku
1 list chrenu
2 zrnká nového korenia
4 zrnká farebného korenia
5 g semien koriandra
5 g horčičných semienok
1 stonka kôpru
1 stonka koriandra
Ako pripraviť nakladané uhorky?
Uhorky očistite, umyte a potom osušte.
Pevne ich natlačte do pohára.
Do medzier medzi nimi položte list chrenu a stonku kôpru, aj koriandra.
Pridajte ošúpaný strúčik cesnaku, koriandrové, aj horčičné semienka, korenie a nové korenie.
Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ a priveďte do varu.
Uhorky zalejeme ešte horúcim nálevom.
Nádobu pevne uzavrite viečkom a otočte hore dnom.
Po vychladnutí uložte uhorky na chladné a tmavé miesto.
Takto pripravené by mali vydržať až pol roka.
Dobrú chuť!