Klasické rezne boli dlho číslom jedna na našom jedálničku.
Odkedy sme však ochutnali tieto skvelé zapekané plátky z bravčového karé podľa receptu z youtube, všetci dajú prednosť radšej im!
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 cibule
1 paradajku
240 g syra
1 PL majonézy
2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
1 PL paradajkového kečupu
1 ČL horčice
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
Príloha (voliteľné):
Zemiaky varené/pečené
Zemiaková kaša
Ryža
Anglická zelenina
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Cibuľu si nakrájame na pol krúžky a vložíme do misky.
Pridáme majonézu, soľ, čierne mleté korenie a premiešame.
Paradajky si umyjeme a nakrájame na kolieska.
V miske si vymiešame smotanu, alebo biely jogurt s kečupom a horčicou.
Bravčové karé si nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm.
Narežeme okraje, odrežeme blanky a na celý povrch z oboch strán narežeme mriežku.
Osolíme, okoreníme z oboch strán a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Každý plát potrieme pripravenou omáčkou.
Položíme naň koliesko paradajky a navrstvíme cibuľovú zmes.
Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 minút.
Po uplynutí tejto doby plech vyberieme, odokryjeme, na každý plát mäsa položíme plátok syra a dáme zapiecť.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod