SEDLIACKE bravčové rezne so syrom a horčicou: Najchutnejšie obložené mäsko na plechu, netreba už žiadnu prílohu!

Zapečené bravčové plátky, ktoré nemajú konkurenciu: Odkedy sme ochutnali toto lahodné mäsko, klasické rezne sú na vedľajšej koľaji!
[mashshare]

Klasické rezne boli dlho číslom jedna na našom jedálničku.

 

 

Odkedy sme však ochutnali tieto skvelé zapekané plátky z bravčového karé podľa receptu z youtube, všetci dajú prednosť radšej im!

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 cibule

1 paradajku

240 g syra

1 PL majonézy

2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

1 PL paradajkového kečupu

1 ČL horčice

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

Príloha (voliteľné):

 

 

Zemiaky varené/pečené

Zemiaková kaša

Ryža

Anglická zelenina

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

Cibuľu si nakrájame na pol krúžky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme majonézu, soľ, čierne mleté korenie a premiešame. 

Paradajky si umyjeme a nakrájame na kolieska.

V miske si vymiešame smotanu, alebo biely jogurt s kečupom a horčicou. 

 

 

Bravčové karé si nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm.

Narežeme okraje, odrežeme blanky a na celý povrch z oboch strán narežeme mriežku. 

 

 

Osolíme, okoreníme z oboch strán a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Každý plát potrieme pripravenou omáčkou.

Položíme naň koliesko paradajky a navrstvíme cibuľovú zmes.

Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 minút. 

 

 

Po uplynutí tejto doby plech vyberieme, odokryjeme, na každý plát mäsa položíme plátok syra a dáme zapiecť.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video návod

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes