Nedávajte do vývaru rezance: Mám rozprávkovo jednoduchý recept na úžasne nadýchané a jemné halušky z krupice!

Recept na fantastické krupicové halušky mám ešte od svojej babičky.
[mashshare]

Na domáce krupicové halušky si mnohí z nás spomínajú s blaženým úsmevom na tvári.

 

 

Naše staré mamy ich robili odkedy si pamätáme a jedli sme ich do sýtosti.

Na najlepšie halušky ste nepotrebovali ani špeciálne kuchynské náčinie, ale robili sa obyčajnou lyžičkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál haps prezradil zabudnutý recept našich babičiek. Halušky podľa receptu starých materí sú zárukou chuti a kvality.

Vždy sa podaria a chutia skvele.

 

 

Podľa toho, s akým prídavkom ich podávame, majú rôznu chuť.

Štandardne sa robievajú aj do polievky namiesto slížov.

Krupicové halušky schovajú kupované rezance hravo do vrecka

Krupicové halušky a kupované rezance sú oba obľúbené jedlá, avšak krupicové halušky ponúkajú hneď niekoľko výhod, ktoré ich robia lepšou voľbou

Krupicové halušky majú jemnú, nadýchanú textúru a jemnú chuť, ktorá sa skvele hodí k rôznym omáčkam a polievkam. Kupované rezance bývajú hutnejšie a kompaktnejšie, s výraznejšou chuťou, ktorá môže prehlušiť chuť domácej polievky.

Krupicové halušky sa pripravujú z krupicovej múky, ktorá je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Kupované rezance sa zvyčajne vyrábajú z bielej múky, ktorá má nižší obsah živín.

Krupicové halušky sa dajú použiť na rôzne jedlá, od polievok a omáčok cez sladké dezerty až po slané hlavné jedlá. Kupované rezance sú obmedzené na použitie v polievkach, omáčkach a šalátoch.

Recept na najlepšie domáce krupicové halušky

 

 

Milujeme ich v polievke namiesto slížov.

Mäkké a neskutočne chutné halušky podávané lyžičkou, to sú krásne kulinárske spomienky z detstva.

Výborne chutia vo vývare, aj vo fazuľovej polievke.

Veľmi často boli aj prísadou zeleninovej polievky.

 

 

A vždy sa k nej výborne hodili, bez ohľadu na polievku.

Ingrediencie:

detská krupica

maslo alebo olej

 

 

vajce

soľ

smotana

Postup:

Vajce si rozšľaháme s maslom, potom pridáme krupicu a trochu soli.

 

 

Množstvo krupice pridávame postupne, aby sme získali stredne hustú hmotu.

K surovinám pridáme trochu smotany a poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili.

Naším cieľom je získať rovnomernú hladkú konzistenciu.

Potom misku s ingredienciami odstavíme, aby mali halušky šancu napučať.

 

 

Najjednoduchšie je vytvarovať ich pomocou dvoch lyžíc a vhodiť ich do osolenej vriacej vody.

Na začiatku vždy skúste vhodiť len jednu halušku a keď sa vám nerozpadne, hmota má správnu hustotu.

Krupicové halušky budú hotové 5 minút po vyplávaní.

 

 

Vyberte ich z vriacej vody pomocou dierovanej lyžice.

Môžeme ich ihneď vložiť o polievky.

Takto pripravené halušky nemusia nahradiť len cestoviny v polievke.

Môžeme ich podávať aj na sladko – so smotanou, cukrom a ovocím alebo s maslom.

Vyskúšajte.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes