Fantastické pohostenie z lístkového cesta, s ktorým zabodujete na každej oslave.
Tri bleskové recepty, na ktoré vám bude stačiť len pár jednoduchých ingrediencií.
Rýchle a jednoduché recepty na snacky z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
1200 g lístkového cesta
Recept č. 1
100 g parmezánu
20 g medvedieho cesnaku (ako alternatívu môžete použiť bazalku)
100 g čiernych olív bez kôstky
Recept č. 2
200 g varených zemiakov
70 g šunky
50 g parmezánu
Recept č. 3
150 g nastrúhaného syra
70 g paradajkovej omáčky
5 g sladkej papriky
1 žĺtok
10 ml mlieka
10 g sezamových semienok
Na omáčku:
70 g masla
300 g cibule
100 g kyslej smotany
100 g majonézy
5 g soli
10 g granulovaného cesnaku
10 g granulovanej cibule
Postup:
Do nádoby od mixéra vložíme parmezán.
Pridáme medvedí cesnak a rozmixujeme.
Cesnakovú zmes nanesieme na lístkové cesto.
Prekryjeme papierom na pečenie a jemne rozvaľkáme.
Cesto prekrojíme na polovicu.
Potom na plátky, ktoré zrolujeme.
Dva slimáky napichneme na špajľu.
Medzi ne napichneme olivu.
Slimáky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Na samostatné lístkové cesto pomocou lisu pretlačíme uvarené zemiaky so šunkou.
Zmes rozotrieme po celej ploche.
Posypeme parmezánom.
Cesto prekryjeme papierom na pečenie a jemne rozvaľkáme.
Potom cesto z každej strany zrolujeme do polovice a nakrájame (viď video).
Rolky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Do menšej misky s nastrúhaným syrom pridáme paradajkovú omáčku, mletú papriku a premiešame.
Syrovú zmes nanesieme na lístkové cesto.
Prekryjeme papierom a jemne vyvaľkáme.
Cesto trochu zrolujeme a odrežeme.
Tento proces zopakujeme šesťkrát a potom každú rolku prekrojíme trikrát (viď video).
V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a potrieme rolky naukladané na vystlanom plechu.
Vrch posypeme sezamovými semiačkami, vložíme do rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Na panvici roztopíme maslo a dozlatista osmažíme cibuľu.
Do misky s osmaženou cibuľou pridáme soľ, cesnak, granulovanú cibuľu, smotanu, majonézu a dobre premiešame.
Chrumkavé lahôdky z lístkového cesta servírujeme so smotanovou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: