Fantasticky chutný recept na domáci smotanový syr z youtube – mascarpone, ktoré chutí ešte lepšie, ako to z obchodu.
Za pár drobných máte pol kila vynikajúceho domáceho produktu a navyše aj kvalitnú srvátku.
Tú môžete použiť napríklad do cesta či palaciniek.
Mascarpone používam do mnohých dezertov a takmer do každej sladkej plnky.
V lete stačí zamiešať s čerstvým ovocím, naplniť do pohárov a máte výbornú studenú pochúťku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dolniť ho môžete tiež sušienkami alebo kúskami čokolády.
Potrebujeme:
400 g kyslej smotany (obsah tuku čo najvyšší 18-20%),
350 gramov jogurtu (obsah tuku 10%)
3 gramy soli
2 gramy jedlej sódy
Postup:
Jogurt zmiešame so soľou.
Premiešame.
Primiešame sódu, ktorú do jogurtu preosejeme.
Pridáme kyslú smotanu.
Dôkladne vymiešame.
Vznikne nám jednotný krém.
Nachystáme si misku, do ktorej vložíme sito.
Sito vystelieme plátnom.
Navrstvíme krém.
Plátno preložíme cez vrch krému.
Zaťažíme, aby mohla tekutina odtekať.
Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.
Takto vyzerá zaťažená miska.
Na druhý deň máme v miske vynikajúce domáce mascarpone.
A v miske máte oddelenú srvátku.
Tú určite nevylievajte.
Takto vyzerá výsledná konzistencia.
Je presne ako kupované mascarpone.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video: