Hľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru, ktoré zvládne aj začínajúci kuchár? Lenivé placky z kefíru sú perfektnou voľbou!
V jednoduchosti je krása a tie najjednoduchšie jedlá sú častokrát tie najlepšie.
Také sú aj tieto vynikajúce placky podľa receptu z youtube!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept je jednoduchý a nenáročný na čas. Kefír dodáva plackám jemnú kyslastú chuť a nadýchanú textúru.
Placky sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby, na sladko aj na slano.
Lenivé placky z kefíru sú ideálne pre celú rodinu. Sú zdravé, chutné a zasýtia na celé dopoludnie.
Potrebujeme:
2 vajcia
2 šálky kefíru
6 PL hladkej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
2 PL cukru
200 g salámy
1/2 cibule
1/2 zväzku kôpru (voliteľné)
200 g tvrdého syra (môžete vynechať)
2 PL rastlinného oleja
Voliteľné:
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Šunka
Slaninka
Rôzne druhy syra
Postup:
Cibuľu si očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame nadrobno.
Kôpor (ak ho použijeme) si nasekáme na malé kúsky.
Do misy si rozbijeme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme cukor a premiešame metličkou.
Nalejeme kefír a opäť premiešame.
V samostatnej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, primiešame do zmesi a zapracujeme spolu s olejom.
Nakoniec primiešame ešte pokrájanú cibuľu, kôpor, salámu a nastrúhaný syr.
Dostaneme husté cesto, ktoré navrstvíme na panvicu do tvaru placky a opekáme pod pokrievkou do zlatista z oboch strán.
Tu je pár tipov na prípravu lenivých placiek z kefíru:
Použite kvalitný kefír, aby boli placky chutné a nadýchané.
Cesto na placky môžete ochutiť rôznymi koreninami a bylinkami.
Placky môžete piecť na panvici s trochou masla.
Placky môžete servírovať s rôznymi slanými prílohami, napríklad s kyslou smotanou, šunkou alebo zeleninou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod