Tieto lahodné kuracie stehienka s karamelovou kôrkou, podľa receptu z facebooku si určite zamilujete.
Je to veľmi jednoduchý a chutný recept!
Potrebujeme:
4 kuracie stehná
8 strúčikov cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1 šálku kryštálového cukru
1 PL vody
Voliteľné:
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti.
Postup:
Cesnak si nakrájame na tenké plátky.
Posypeme zmesou soli a čierneho mletého korenia.
Na vnútornej strane stehien urobíme hlboké rezy.
Naplníme ich nasekaným cesnakom.
Tento postup opakujeme pre všetky stehná.
Osolíme, okoreníme z oboch strán.
Odložíme do chladničky.
Pripravíme si omáčku:
Kryštálový cukor si nasypeme do hrnca s hrubším dnom.
Pridáme 1 lyžicu vody.
Privedieme na miernom ohni do varu.
Neprestávajte miešať, aby sa karamel nepripálil!
Hneď ako sa začnú objavovať veľké bubliny, znížime teplotu na minimum.
Za stáleho miešania ešte povaríme do zlatista.
Potom ho hneď zalejeme studenou vodou.
Mala by vzniknúť zmes jantárovej farby.
Sirup odstavíme z ohňa, necháme 5 minút vychladnúť.
Teraz doň namočíme kuracie stehná.
Sirup rozotrieme po celom ich povrchu, vložíme do pekáča.
Pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.
Potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ďalších 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)