MILIÓNOVÝ čučoriedkový cheesecake, ktorý sa nepečie: Príprava zaberie 15 minút a je to najlepší SVIEŽI dezert pod slnkom!

Tvarohový nepečený cheesecake s čučoriedkami. Nesmierne lahodný a rýchly dezert - kto ochutnal, nevedel si vynachváliť!
[mashshare]

Tento recept je vpôvodnej verzii, ktorú uverejnila autorka  Eva Gjablová Marčulincová je v pečenej verzii, pričom základ pozostáva z lineckého cesta.

Ja vám odporúčam nepečenú verziu, ktorá fantasticky chutná a ešte rýchlejšia.

 

 

Potrebujeme:

Základ:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Maslové sušienky

Krém:

1 vanička jemného tvarohu 400 g

1 bal. mascarpone

1 bal. smotany na šľahanie

Práškový cukor podľa chuti

Na vrch:

200 g čučoriedok

100-150 g bielej čokolády

Postup:

Koláč je veľmi rýchly a jednoduchý, čo oceníte hlavne v letných dňoch, kedy sa človeku nechce zapínať rúru.

 

 

Na krém stačí len vyšľahať mascarpone s tvarohom.

Môžete použiť aj hrudkovitý tvaroh, ale nezabudnite ho rozmixovať.

Ak nemáte tvaroh, dá sa nahradiť aj kyslou smotanou.

 

 

Je ale lepšie použiť smotanu s čo najvyšším obsahom tuku, aby krém dobre držal.

Nakoniec do tvarohovej mascarpone zmesi vmiešame vyšľahanú smotanu.

 

 

Podľa chuti dosladíme práškovým cukrom.

Na plech alebo do formy uložíme maslové sušienky, ktoré zľahka pokropíme mliekom alebo uvarenou vychladnutou kávou – čo máte po ruke.

 

Foto: pixabay

 

Na sušienky navrstvíme krém.

Na krém polevu z čučoriedok a bielej čokolády.

 

 

Poleva je veľmi jednoduchá.

Stačí ak rozmixujete sušienky a pridáte do nich rozpustenú bielu čokoládu.

Čím viac čokolády použijete, tým bude poleva svetlejšia.

Necháme vychladnúť.

 

 

Cheesecake môžete pripraviť aj v tortovej forme s klasickým základom – rozdrvené sušienky s maslom.

Je len na vás, ako si dezert prispôsobíte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes