Fantastický nápad na rýchly, šťavnatý a nesmierne chutný tvarohový koláčik podľa používateľky Mamča Žabka. Koláčik sme skúsili a môžeme len potvrdiť, že je naozaj vynikajúci. Určite ho vyskúšajte aj vy!
Koláč je pripravený z jemného tvarohu, cukru, vajec, múky a ovocia. V rúre sa pečie dozlatista a je perfektný ako dezert ku káve alebo čaju.
Tu je niekoľko dôvodov, prečo si zamilujete hrnčekový tvarohový koláč s ovocím:
Je rýchly a jednoduchý na prípravu: Koláč sa dá pripraviť za 30 minút, takže je ideálny pre tých, ktorí nemajú veľa času.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je chutný a osviežujúci: Koláč má jemnú tvarohovú chuť a je plnený sladkým ovocím.
Je univerzálny: Koláč môžete pripraviť s rôznymi druhmi ovocia, podľa vašich preferencií.
Na tvarohový koláč potrebujeme:
1 hrnček kr. cukru
1 vajce
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
2 hrnček polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
Náplň:
2 bal. jemného tvarohu (500 g)
2 vajcia
1 bal. vanilkového pudingu
150 ml mlieka
1 bal. vanilkového cukru
Ovocie podľa chuti (voliteľné):
Čučoriedky
Ríbezle
Maliny
Jahody
Prípadne môžete použiť zavárané aj mrazené ovocie
Postup:
Začne prípravou cesta:
Do misky dáme vajcia, ktoré vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme mlieko, olej a dobre premiešame.
Do zmesi vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné, hladké cesto.
Pripravíme si plech vymastený a vysypaný múkou, alebo vyložený papierom na pečenie.
Na plech nalejme väčšiu polovicu cesta.
Teraz si pripravíme tvarohovú náplň:
V miske vyšľaháme tvaroh s vajíčkami, mliekom, pudingovým práškom a cukrom.
Ak máte radi sladšie dezerty, pridajte do plnky ešte práškový cukor.
Krém nanesieme na cesto.
Zalejme zvyšným cestom.
Teraz už len navrstviť ovocie a môžeme vložiť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinku – otestujte pomocou špáradla.
Ak chcete, koláč môžete piecť aj s jednoduchou posýpkou.
Na posýpku potrebujeme: 100 g hladkej múky 50 g masla 50 g cukru.
Postup: V miske zmiešajte múku, maslo a cukor. Prstami maslo zapracujte do múky, kým sa nevytvorí drobivá zmes. Posýpku môžete ihneď použiť na koláč.
Tipy:
Do posýpky môžete pridať aj vanilkový cukor, škoricu, kakao alebo nasekané orechy.
Ak chcete, aby bola posýpka chrumkavejšia, môžete ju pred použitím na plech dať na pár minút do mrazničky.
Posýpku môžete piecť aj samostatne na plechu a potom ju pridať na koláč.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)