Vaječné jednohubky budú skutočne originálnym pohostením na Veľkú noc.
Pútajú pozornosť a chutia vynikajúco.
Vyskúšajte ich tento rok podávať napríklad k zeleninovému šalátu. Postupujte podľa receptu z YouTube kanála agatabodkuchni.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si na Veľkú noc tieto vajíčkové pochúťky a hostia budú nadšení.
Vajíčka jednoducho naplňte šunkou, syrom a pažítkou. Zaujímavé je, že pri príprave sa používa na vajíčka čierny čaj.
Efekt je úžasný, preto tento recept na Veľkú noc odporúčame každému.
Ingrediencie:
6 natvrdo uvarených vajec
30 g najemno nastrúhaného syra
30 g najemno nakrájanej šunky
1 hrsť nasekanej pažítky
2 čajové lyžičky majonézy
soľ
korenie
3 vrecúška silného čierneho čaju
1 liter vriacej vody
Postup:
Vajíčka natvrdo si ako prvé prekrojíme na polovice a do misky vyberieme žĺtky.
Vrchné časti odrezaných vajíčok poslúžia ako čiapky jednohubiek.
Teraz si do vriacej vody vložíme vrecúška čierneho čaju a následne doňho vložíme polovice vajíčok bez žĺtok.
Tento krok im dodá nezvyčajnú farbu.
Znížime ohrev, hrniec prikryjeme pokrievkou a povaríme 6 – 8 minút.
Kým sa vajíčka zafarbia, môžeme si pripraviť plnku.
Žĺtky si v miske roztlačíme vidličkou, pridáme šunku, syr, pažítku a majonézu.
Všetko dôkladne premiešame.
Osolíme, okorením a znovu premiešame.
Ak je náplň príliš hustá, pridáme ešte trochu majonézy.
Plnka však nemôže byť ani príliš riedka, pretože by vytekala z vajíčok.
Teraz si zoberieme spodné časti odrezaných vajíčok, ktoré sme nevarili v čaji a naplníme ich pripravenou plnkou.
Keď sú vajcia naplnené, odstavíme hrniec, kde sme varili „čiapočky“.
Tieto vrchné časti vajíčok by už mali byť zafarbené a teraz je čas vybrať ich.
Čaj zlejeme a vajíčka osušíme.
Môžeme servírovať.
Pripravíme si misu so šalátom.
Na ňu najskôr naukladáme plnené vajíčka plnkou dolu a navrch, na každé vajíčko, položíme zafarbenú polovicu.
Vajíčka môžete servírovať aj plnenou časťou nahor a zafarbenou časťou vajíčko znovu uzavriete.
Fantázii sa medze nekladú.
Toto originálne jedlo určite zaujme a všetci budú nadšení.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!