Tento dezert milujú všetky deti a neodoláte mu ani vy – dospeláci. Jednoduchý a pritom vynikajúci dezert ku kávičke si získa každého!
Potrebujeme:
5 vajec
70 g cukru
1 lyžičku vanilkového cukru
80 g hladkej múky
¾ lyžičky prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 g kakaového prášku
Náplň:
300 g smotany na šľahanie
Med, práškový cukor alebo javorový sirup na osladenie
3 lyžičky želatínového stužovaču do krémov
Postup:
Vajcia ušľaháme do peny (asi 5 minút) potom pridáme oba druhy cukru a šľaháme ďalej. V inej miske zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a postupne primiešame do vaječnej zmesi.
Plech nalejem na cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
Zo smotany ušľaháme šľahačku a vmiešame do nej želatínový stužovač, ktorý sme si najskôr rozmiešali v studenej vode.
Krém natrieme na jednu polovicu cesta, prikryjeme druhou a skvelý dezert pre malých aj veľkých je na svete.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: springlane