Vynikajúci obed z kuracieho mäsa a kyslej smotany, doslova za minútku pripravený!
Toto mäsko je tak rýchle, že ho dokonca zvládnete pripraviť skôr, ako prílohu.
Odporúčame podávať so zemiakovou kašou, prípadne ryžou či cestovinami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
1 cibuľu
1/2 lyžičky soli
Mletú červenú papriku
150-200 g kyslej smotany
Čierne korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
Olej slnečnicový
Príloha (voliteľné):
Zemiaková kaša
Ryža
Cestoviny
Postup:
Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno, a než začne hnednúť, tak prihodíme kuracie prsia.
Teplota po celú dobu bude 120 ° C.
Pridáme 1/2 lyžičky soli.
Restujeme, kým nie je mäso mäkké.
K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.
Pridáme 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.
Primiešame téglik kyslej smotany.
Rýchlym miešaním úplne rozpustíme.
Všetko spolu ešte minútu povaríme, a tým je omáčka hotová.
Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)