Vždy som myslel, že viem pripraviť dobý rezeň – až kým mi šéfkuchár z reštaurácie neprezradil isté tajomstvá.
V tomto recepte sa s vami podelíme o tieto exkluzívne triky a postupy, ktoré premenia váš rezeň z dobrého na úplne fantastický!
Odhaľte málo známe techniky, ktoré používajú profesionálni kuchári, aby ste posunuli rezne na novú nepoznanú úroveň.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výnimočný recept na najlahodnejšie bravčové rezne z youtube kanála Fleisch Rezepte.
Potrebujeme:
Na uhorkový šalát:
1 uhorku
1/2 ČL soli
mleté čierne korenie
1 PL balzamikového octu
2-3 PL kryštálového cukru
vodu
Na rezeň:
1,2 kg bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
hladkú múku
3 vajcia
strúhanku
500 g bravčovej masti
50 g masla (3,5 PL)
Na zemiakovú kašu:
1 kg zemiakov
2 ČL soli
40 g masla (2,8 PL)
150 ml smotany na šľahanie (2/3 šálky)
Postup:
Uhorku ošúpeme a nastrúhame na plátky. Vložíme do misky, pridáme soľ a cukor.
Potom pridáme čierne korenie a ocot.
Nakoniec nalejeme vodu a dobre premiešame.
Potom uhorkový šalát necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút, aby sa chute mohli naplno rozvinúť.
Bravčovú krkovičku vysušíme pomocou papierovej utierky.
Mäso nakrájame na plátky.
Prekryjeme fóliou a z oboch strán vyklepeme tĺčikom a z oboch strán posypeme soľou a čiernym korením.
Do troch misiek pripravíme múku, vajcia a strúhanku. Vajcia vyšľaháme vidličkou.
Rezeň dôkladne obalíme v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
V hlbokej panvici roztopíme masť.
Do horúcej masti vložíme rezne.
Osmažíme ich z oboch strán, kým nedosiahnu rovnomernú zlatohnedú farbu.
Hotové rezne vložíme do hrnca a medzi každý plátok vložíme kúsok masla.
Hrniec prikryjeme a vložíme do prehriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 85°C (horný/spodný ohrev).
Zemiaky nakrájané na kocky vložíme do hrnca s osolenou vodou a na miernom ohni varíme do mäkka.
Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu.
Pridáme maslo a zemiaky rozšľaháme pomocou mixéra.
Nakoniec pridáme smotanu.
Kašu osolíme podľa chuti a pokračujeme v šľahaní.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod