Pripravte si doma krémový dezert so šľahačkou a kúskami ovocia, ktorý je taký lahodný, že vám bude miznúť pred očami.
Jednoduchá príprava a neskutočne očarujúca chuť z neho robia neodolateľnú lahôdku.
Výnimočný recept na najlahodnejší krémový dezert s ovocím z portálu lakofinorecept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
9 bielkov
soľ
30 dg kryštálového cukru
3 PL jablčného octu
Na krém:
9 žĺtkov
4 PL kryštálového cukru
4 PL hrubej múky
2 a 1/2 dcl mlieka
3 balenia vanilkového cukru
25 dg masla
2 dcl sladkej smotany na šľahanie
Navyše:
7 dcl smotany na šľahanie
1 a 1/2 banánu
15 jahôd
2 kiwi
citrónovú šťavu
Postup:
Rúru vyhrejeme na 150°C (ventilátor). Formu na pečenie (26 cm) vyložíme papierom na pečenie.
Vymastíme maslom a posypeme múkou.
Do misky pridáme 3 bielky, ochutíme trochou soli a vyšľaháme tuhý sneh.
Postupne za stáleho miešania pridávame tretinu z celkového množstva cukru a octu.
Tuhú bielkovú hmotu vložíme do formy a zarovnáme.
Potom formu vložíme do rúry a pečieme asi hodinu.
Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.
Takto upečieme tri cestá.
Pripravíme krém: vaječné žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom.
Pridáme múku, mlieko a vanilkový cukor.
Zmes dáme na mierny oheň a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
Krém odstavíme zo sporáku a necháme úplne vychladnúť.
V miske vyšľaháme smotanu.
V samostatnej miske vyšľaháme maslo izbovej teploty.
Studený žĺtkový krém za stáleho miešania postupne po lyžiciach pridávame k maslu.
Nakoniec do krému pridáme šľahačku a krátko premiešame mixérom.
Samostatne vyšľaháme 7 dcl smotany.
Banány nakrájame na kolieska a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Jedno cesto položíme na podnos vhodnej veľkosti a potrieme 1/3 krému.
Poukladáme banány a natrieme šľahačku.
Položíme druhé cesto a potrieme tretinou krému.
Poukladáme nakrájané jahody a potrieme šľahačkou.
Prekryjeme tretím cestom a natrieme zvyšným krémom.
Poukladáme očistené a nakrájané kiwi a vonkajšok dezertu ozdobíme zvyšnou šľahačkou.
Tip redakcie: Namiesto spomínaného ovocia možno použiť akékoľvek iné mäkké ovocie.
Namiesto pečenia troch kôrok vo forme môžeme celé množstvo bielkového cesta vložiť do plechu veľkosti rúry a upiecť naraz.
Keď cesto vychladne, rozrežeme ho pozdĺžne na tri rovnaké časti.
Prajeme vám dobrú chuť!