NESMAŽTE hranolky, kým neuvidíte túto japonskú techniku: Pochúťka, ktorá ovládla svet!

Japonská metóda prípravy zemiakov, ktorá vás dostane, hranolky hravo strčí do vrecka!
[mashshare]

Chrumkavá lahôdka, ktorú budete mať pripravenú skôr, než poviete „zemiakové tyčinky“.

Odkedy som vyskúšal túto japonskú pochúťku, tak som nútený ich pripravovať pravidelne, taký je po nich doma dopyt.

 

 

Zemiakové tyčinky so sezamovými semiačkami podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

450 g zemiakov

1/4 ČL soli

1/4 ČL korenia

4 PL kukuričného škrobu

sezamové semienka

olej na vysmážanie

Postup:

Ošúpané zemiaky nakrájame na stredne veľké kúsky.

Vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

Varíme ich asi 9 minút, alebo kým nebudú dobre uvarené.

 

 

Uvarené zemiaky vyberieme a v miske roztlačíme, kým nám nevznikne jemné pyré.

Potom do nich pridáme soľ, korenie, kukuričný škrob.

Všetko spolu poriadne zamiešame.

 

 

Nakoniec zo zemiakovej zmesi vypracujeme cesto.

Odoberieme malé množstvo a ušúľame z neho tenký valček.

 

 

Takto pripravenú tyčinku zo zemiakového cesta dôkladne obalíme v sezamových semienkach.

Tyčinky smažíme dozlatista zo všetkých strán pri teplote 180°C.

 

 

Zemiakovú pochúťku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/PxI-l6-b1Rs

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes