Bez použitia STRÚHADLA a panvice: Nadýchané a NESKUTOČNE chutné zemiakové placky urobíte inak ako zvyčajne – výsledok vás nadchne!

Nadýchané zemiakové placky bez použitia strúhadla a panvice: Skúste to nabudúce takto!
[mashshare]

Už žiadne strúhanie zemiakov a vyprážanie zemiakových placiek na oleji!

 

 

Z varených zemiakov s pridaním čerstvého droždia pripravíte nadýchané zemiakové placky trochu inak, ale veľmi chutne.

A namiesto nezdravého vyprážania ich upečieme.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Pripravte si tieto netradičné zemiakové placky podľa receptu z portálu smakosze a nebudete banovať. 

Tieto zemiakové placky podávajte s kyslou smotanou a pažítkou a za chvíľu zmiznú z tanierov.

Tradične sa zemiakové placky robia zo strúhaných zemiakov a vyprážajú sa na rozpálenom oleji dozlatista.

 

 

Málokto vie, že placky sa dajú robiť aj úplne inak.

Sú nadýchané, nenasýtené tukom a pripravíte ich oveľa rýchlejšie.

Na prípravu zemiakových placiek z varených zemiakov nepotrebujete strúhadlo.

 

 

Tieto placky sa navyše nemusia vyprážať na oleji.

Zemiaková hmota nám v rúre krásne narastie, placky sú oveľa chutnejšie a hlavne zdravšie, pretože neobsahujú ani gram oleja.

 

 

Pečené zemiakové placky z varených zemiakov obsahujú jednu nezvyčajnú ingredienciu – čerstvé droždie.

Kvások zmiešame s vajíčkami a kyslou smotanou, pričom výrobky musia mať izbovú teplotu, inak sa čerstvé droždie neaktivuje.

Zemiakové placky z varených zemiakov s prídavkom droždia

 

 

Ingrediencie:

1 kg uvarených zemiakov

120 g hladkej pšeničnej múky

15 g čerstvého droždia

2 polievkové lyžice smotany 18% (izbová teplota) + kyslá smotana na podávanie

2 vajcia (izbovej teploty)

soľ

korenie podľa chuti

pažítka

Postup:

Ako pripraviť zemiakové placky s čerstvým droždím?

 

 

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode.

Scedíme a roztlačíme pučidlom na kašu.

Droždie rozmrvíme, zmiešame so smotanou, vajíčkami a štipkou soli.

 

 

Pridáme k zemiakom, nasypeme múku, dochutíme soľou, korením a premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Na to poukladáme časti cesta, aby sme vytvorili placky.

 

 

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200 °C.

Placky pečieme asi 30 minút.

Hotovo, môžeme podávať so smotanou a nasekanou pažítkou.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes