Dezert, ktorý si zamilujú nie len vaše ratolesti, ale určite si na ňom pochutnáte aj vy.
Potrebujeme:
600 g sušeného mlieka
800 g práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 ml vody
250 g masla
100 g čokolády
3 ks tortových oplátok
Postup:
Z cukru a 200 ml vody uvaríme sirup.
V miske vyšľaháme maslo so sušeným mliekom.
Teplý sirup zmiešame s maslovou hmotou.
Urobíme to tak, že sirup tenkým prúdom postupne vlejeme do maslovej hmoty.
Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Výslednú hmotu rozdelíme na dve polovice.
Čokoládu necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli.
Rozpustenú čokoládu zmiešame s jednou polovicou hmoty.
Necháme vychladnúť a potom začneme vrstviť.
Na oblátku nanesieme tmavý krém.
Preložíme oplátkou.
Teraz navrstvýme biely krém.
Nakoniec prikryjeme posledným kusom oplátky.
Zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)