Strašne dobré rezne v syrovo-cesnakom kabátiku: Žiadne vyprážanie, žiaden trojobal a chuť LUXUSNÁ!

Kuracie rezne v syrovo-cesnakom cestíčku, bez vyprážania. Výborné je slabé slovo.
[mashshare]

Výborný tip na dnešný obed.

 

 

Ak si chcete dať niečo iné, ako klasické kuracie rezne, tento recept sa oplatí vyskúšať.

Namiesto trojobalu jednoduché cestíčku a namiesto vyprážania pečenie v rúre.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výsledok je skutočne veľmi vydarený.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

3 vajcia

100 g strúhaného syra

 

 

1 téglik bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Soľ

korenie

4 lyžice strúhanky (voliteľné)

Petržlenovú vňať alebo iné zelené bylinky nasekané najemno

Príloha:

Zemiaky pečené/varené

Zemiaková kaša

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

 

 

Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky.

Osolíme, okoreníme.

Potrieme pretlačeným cesnakom.

 

 

Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke.

Ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.

Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.

 

 

V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom.

Pridáme aj pretlačený cesnak a vajíčka.

 

 

Môžeme ešte vmiešať nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, alebo iné bylinky podľa chuti.

Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi.

 

 

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.

 

 

Nakoniec posypeme strúhankou.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes