A marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného či duseného mäsa.
Recept mám od tety Evky z Liptova.
Toto mäsko je tak jemné a lahodné, až je ťažké uveriť, že ide o bravčové karé.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
V tejto úprave je ale naozaj nebesky chutné.
Ak chcete recept obzvláštniť, môžete pridať iné koreniny alebo bylinky.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé nakrájaného na plátky
4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso netreba ani soliť)
1 menšiu cibuľu
2 lyžice sladkej papriky
Mlieko
Hladká múka – na posypanie aj obalenie
Olej
Soľ
Čierne mleté korenie
Voliteľné:
Bylinky podľa chuti
Koreniny podľa chuti
Na podávanie:
Zemiaková kaša s cibuľkou
Opekané zemiaky
Ryža
Tarhoňa
Postup:
Cibuľku si očistíme a nakrájame nadrobno.
Mäso zľahka naklepeme a nasolíme.
Potom dobre potrieme pretlačeným cesnakom z oboch strán.
Posypeme paprikou a hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice).
Teraz a zalejeme mliekom.
Pridáme aj nakrájanú cibuľu a premiešame.
Takto odložíme do chladničky na noc marinovať.
Na druhý deň môžete použiť nasledovne:
mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a vypražíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno.
Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre.
Vďaka marináde budú fantasticky chutné, nech už ich pripravíte akokoľvek!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)