Až vyskúšate tento recept, už nikdy žiadny kupovaný knedlík nekúpite.
Zrazu zistíte to, že ich príprava je jednoduchá a výsledok dokonalý.
Stačí mať tie pravé ingrediencie, ktoré samozrejme má väčšina z nás práve teraz doma.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 žemle (rožky)
2 dl mlieka
4 vajcia
8 lyžičiek hrubej múky
1 lyžičku soli
A ďalej už len 4 klasické hrnčeky a tiež trochu masla alebo masti, ktorým ich vymažete.
Všetko teda zvládnete bez kysnutia a zdĺhavých úprav cesta.
Postup:
Ako na hrnčekové knedle?
Nie je to nič zložité.
Ako prvé nakrájajte žemle alebo rožky na kocky.
Namočte ich do mlieka.
Medzi tým oddelíte žĺtky od bielkov.
Kým žĺtky zmiešate so všetkými ostatnými surovinami, tak bielky dáte bokom – do samostatnej misky.
Do žĺtkovej zmesi pridáte namočené žemle.
Opatrne premiešate.
Teraz si vezmete kuchynský mixér.
Začnete z bielkov šľahať sneh, ktorý by mal byť dostatočne tuhý a pevný.
Keď dosiahnete túto konzistenciu, opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Základ na hrnčekové knedle je hotový.
Teraz si pripravte hrnčeky, ktoré vytrite masťou alebo maslom.
Potom už do nich nalejte knedlíkové cesto.
Následne vytvoríte vodný kúpeľ, do ktorého jednotlivé hrnčeky postavíte.
Zakryte pokrievkou a začnite variť.
Doba varenia je zhruba 25 minút.
Následne pomocou lyžice knedle vylúpnite z hrnčeka, nakrájajte a servírujte.
A je jedno, k akej omáčke to bude.
Knedle sú skrátka univerzálne prílohou.
Okrem hrnčekovej metódy ich môžete variť aj vo vode, stačí, keď z nich urobíte guľôčky a len dáte do vody.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)