Obľubujete bryndzové halušky? Vyskúšajte ich pre zmenu pripraviť trochu inak – v krémovej omáčke so syrom, šunkou a kukuricou – chutia neskutočne dobre! :-)
Potrebujeme:
Na halušky:
400 g hladkej múky
1 väčšie vajce
Vodu podľa potreby
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na omáčku:
150 g nakrájanej šunky
100 g strúhaného syra
100 g kukurice
2 lyžičky nasekanej petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
40 g masla
2 lyžice múky
300-400 ml mlieka
Soľ, korenie, muškátový oriešok
Postup:
Z múky, vajíčka a dostatočného množstva vody vymiešame cesto na halušky – nie príliš husté ani riedke, aby sa dalo pekne nahádzať cez haluškovač :-).
V hlbšej panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania trátko opražíme. Pridávame postupne mlieko – tak aby mala omáčka krémovú konzistenciu. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a pretlačeným cesnakom.
Do omáčky vmiešame strúhaný syr, šunku, kukuricu a keď sa syr rozpustí omáčka je pripravená.
Knedle uvaríme v osolenej vode a keď vystúpia na hladinu, scedíme a pridáme do omáčky. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked