Fantastické nepečené trubičky so šľahačkou a čokoládou.
Nerobíme ich len na Vianoce, ale celý rok. Návštevy sa za nimi idú potrhať.
Potrebujeme:
15 dkg mletých vlašských orechov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
15 dkg práškového cukru
15 dkg mletých piškót
2 vajcia domáce
1 lyžica kakaa
čokoláda na varenie
maslo alebo stužený tuk
biela čokoláda iná čokoláda na ozdobu
šľahačka + stužovač (alebo parížska šľahačka)
roztopená čokoláda
drvené orechy
Postup:
Orechy si pomelieme.
Piškóty rozdrvíme v mixéri, alebo pomocou valčeka.
Orechy, cukor, kakao, piškóty a vajcia poriadne prepracujeme.
Cesto rozvaľkáme na igelite alebo na doske posypanej práškovým cukrom na hrúbku asi pol centimetra.
Nakrájame na malé štvorčeky.
Natáčame na malé plechové trubičky.
Necháme zaschnúť do druhého dňa.
Potom stiahneme z trubičiek a máčame v čokoláde rozohriatej s maslom alebo stuženým tukom.
Môžeme dozdobiť aj tak, že konce namáčate do rozpustenej čokolády a potom do orechov.
Podľa fantázie ešte dozdobíme a necháme stuhnúť.
Plníme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom alebo aj parížsku šľahačkou, podľa chuti.
Kto by sa bál surových vajíčok, myslím, že by sa dala nahradiť napríklad kyslou smotanou – asi len pôjdu horšie natáčať na trubičky, ale po zaschnutí by nemal byť problém.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)