Recept na vynikajúcu obrátenú jablkovú roládu z YouTube kanála Кулинарная Самобранка musíte skúsiť.
Je extrémne jednoduchá a naozaj vynikajúca.
Podeľte sa o tento recept aj so svojou rodinou a známymi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
múka hladká – 120 gr
cukor kr. – 120 gr
vajcia – 3 ks.
prášok do pečiva – 1 lyžička
vanilín – štipka
Náplň:
jablká – 4 kusy
cukor – 2 lyžičky
škorica
citrónová šťava – 1 polievková lyžica
Na posypanie:
práškový cukor
Na ozdobu (voliteľné):
Šľahačka
Kúsky čokolády
Postup:
Jablká si očistíme a nastrúhame.
Zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a škoricou.
Pripravíme si cesto.
V miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny.
Pridáme vanilku a nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do peiva.
Nastrúhané jablká rozložíme na plech vystlaný papierom (papier zľahka pomastíme).
Na jablká navrstvíme cesto a uhladáme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
Čas pečenia je asi 25 minút, ale počas pečenia treba sledovať.
Potom vyberieme z rúry a obrátime.
Opatrne odstránime papier na pečenie.
Roládu opatrne zrolujeme.
Zabalíme do papiera na pečenie.
Necháme vychladnúť.
Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
A môžeme podávať.
Ak chcete slávnostenšiu verziu, môžete roládu ozdobiť šľahačkou a kúskami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: