Perfektný tip, ako využiť staršie rožky, ktoré už zďaleka nie sú také lákavé ako keď boli čerstvé a chrumkavé.
Vďaka tomuto receptu sa po nich len tak zapráši.
Verzia so šunkou a syrom nám chutí najviac, ale môžete skúsiť aj iné varianty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak použijete rôzne druhy syra, výborný je aj syrová verzia.
Prípadne môžete zužitkovať zvyšky z obedu, natrhať pečené mäsko a skúsiť aj túto lahodnú variantu.
Verte, že teraz sa už u vás staršie rožky nevyhodia.
Potrebujeme:
4 staršie rožky
150 g údeného syra
100 g šunky
60 g masla
2 vajcia uvarené natvrdo
1 zelenú papriku
1 červenú papriku
½ lyžičky soli
Štipku čierneho korenia
Voliteľné:
Farebná paprika
Paradajky
Reďkev
Údené mäso
Postup:
Rožky rozdelíme na polovicu a konce odrežeme.
Rukoväťou varechy vyberieme vnútro, čím získame priestor na plnenie rožkov.
Syr nastrúhame a preložíme do misky (2-3 lyžice odložíme bokom na posypanie).
Šunku nakrájame nadrobno, vajcia uvaríme a nastrúhame.
Papriky nakrájame nadrobno a všetko spolu zmiešame v miske.
Nakoniec pridáme rozpustené maslo.
Vmiešame aj soľ a koreniny.
Náplň pomocou lyžičky navrstvíme do vnútra rožkov.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým vrch rožtekov nie je chrumkavý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)