Každú jeseň robím VITAMÍNOVÝ džem z cvikly, mrkvy a jabĺk: Zbožňujú ho dokonca aj deti!

[mashshare]

Každú jeseň robím z úrody cvikly tento vynikajúci džem.

 

 

Je skvelý na palacinky, do buchiet, alebo len-tak, ráno natretý na chlebík.

Dokonca ho milujú aj deti a za mňa je to najlepší spôsob, ako zužitkovať úrodu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Aké sú účinky červenej repy na zdravie?

 

 

Podporuje imunitu

Podporuje srdce a cievy

Znižuje cholesterol

Chráni telo a bunky pred radikálmi

Posilňuje vlasy a nechty

 

 

Podporuje funkciu pečene

Odkysľuje organizmus, upravuje pH

Močopudná, podporuje obličky

Zlepšuje vyprázdňovanie

Podporuje tvorbu krvi

Zlepšuje pevnosť kože a kostí

Zmierňuje menštruačné bolesti

Verím, že mnohí z vás sa už presvedčili o liečivej a zdravej stránke týchto ingrediencií.

Dnes vám prinášame recept na výborný džem, plný vitamínov a vlákniny.

Na vitamínový džem potrebujeme:

 

 

500 g cvikly

500 g mrkvy

500 g jabĺk

500 g citrónovej šťavy

100 ml vody

– cukor môžete pridať podľa chuti, podľa toho, či chcete sladšiu alebo kyslejšiu chuť

Postup:

Uvarte cviklu, mrkvu a jablká.

Potom ich rozmixujte a pridajte 500 g citrónovej šťavy.

 

 

Cukor a vodu povarte 5 minút, potom pridajte rozmixované ovocie a zeleninu.

Varte 20 minút, občas odstráňte penu.

Keď je džem hotový, nalejte trochu na podnos a skontrolujte hustotu.

 

 

Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov, hermeticky uzavrite a otočte hore dnom.

Nechajte džem vychladnúť.

Úžasná chuť, presvedčte sa sami.

 

 

Dá sa vyrobiť kedykoľvek počas roka. Je ideálny na palacinky alebo lievance, alebo len tak na rožok s masielkom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes