Rýchly, jednoduchý a fantastický obed, ktorý sa vám vždy vydarí. Doprajte si skvelé jedlo s francúzskym šarmom. :-)
Potrebujeme:
600 g bravčového mäsa (stehno, karé…)
2 väčšie zemiaky
1 veľkú cibuľu
2 paradajky
300 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Majonézu zmiešanú s kyslou smotanou v pomere 1:1 – spolu 150 g
200 g čerstvých šampiňónov
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na drobno a ochutíme soľou a korením. Zmiešame s ½ nakrájanej cibuľky a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Zemiaky a paradajky nakrájame na tenké kolieska. Mäso spolu s cibuľkou zľahka opražíme na rozpálenom oleji (2-3 minúty).
Druhú polovicu cibuľky opražíme spolu s hubami, osolíme a okoreníme.
Pripravíme si vymastený plech alebo zapekaciu misu, do ktorej najskôr navrstvíme mäsovú zmes, potom hubovo-cibuľovú zmes a potrieme 3/4 majonézovo-smotanovej zmesi.
Posypeme zelenými bylinkami, na vrch uložíme plátky paradajok, zemiaky a potrieme zvyšnou majonézovo-smotanovou zmesou.
Vložíme do vyhriatej rúry nastavenej na 200 stupňov a pečieme 1 hodinu. Tesne pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: foodhere