Ak vaše deti pýtajú niečo sladké a nechce sa vám pripravovať klasické šišky, mám pre vás skvelý tip.
Vyskúšajte jemnučké tvarohové mini šišky, ktoré sú fantasticky jemné, chutné a vďaka malému triku nenasiaknu toľko oleja.
Poradila mi to moja babička a na tento trik nedám dopustiť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Stačí, ak do cesta pridáte trochu vodky, nemusíte sa však obávať alkoholu, ten počas smaženia vyprchá.
Potrebujeme:
300 g jemného tvarohu (ja som použila tvaroh Pilos vo vedierku)
2 vajcia L
3 lyžice kryštálového cukru (asi 60 gramov)
2 lyžičky prášku do pečiva
Štipku soli
2 šálky (250 ml) hladkej múky
1 lyžičku citrónovej šťavy
1 štamperlík vodky (asi 25ml) – vďaka vodke šišky nenasiaknú toľko oleja
Olej
Postup:
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
Vajcia rozšľaháme s cukrom a tvarohom na jednotnú zmes.
Postupne vmiešame sypké prísady-
preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a štipkou soli.
Nakoniec pridáme aj štipku soli a citrónovú šťavu.
Cesto je pomerne lepivé, preto je dobré formovať jednotlivé šišky rukami pomastenými olejom.
Prípadne môžete šišky dávkovať do oleja pomocou lyžice pomastenej olejom.
Šišky by mali mať asi 3-4 cm v priemere.
Šišky hádžeme do rozpáleného oleja a smažíme dozlatista.
Počas smaženie je dobré šišky otáčať šišky.
Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky a pred podávaním poprášime cukrom.