Dusená červená kapusta je STOKRÁT lepšia, ako biela kapusta. Pridajte túto prísadu a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

[mashshare]

Pripravte si vyprážanú červenú kapustu podľa nášho receptu a nebudete sklamaní!

Sladký prídavok zmení celé jedlo.

 

 

Fantastický recept na chutnú vysmážanú červenú kapustu z portálu newsy.gotujmy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyprážaná kapusta je tradičným doplnkom večere.

Najtypickejšia verzia používa bielu kapustu podávanú s mäsom a kôprom.

Ponúkame vám však obmenu.

 

 

Pripravte si vyprážanú červenú kapustu.

Pridajte k nej sušené a čerstvé slivky.

Slivky veľmi zaujímavým spôsobom zvýraznia chuť pokrmu.

 

 

Sliezčanov tento recept neprekvapí.

Červená kapusta sa na ich stoloch objavuje veľmi často.

Na červenú kapustu sa však trochu zabúda a tá je jednoznačne zdravšia ako biela.

 

 

Môžeme ju zameniť vo väčšine jedál, v ktorých sa používa biela kapusta.

Odporúčame vám pripraviť vyprážanú červenú kapustu, ktorá sa hodí takmer ku každej večeri.

Na prípravu vyprážanej červenej kapusty potrebujeme:

250 g červenej kapusty

1 malú cibuľu

1 PL repkového oleja

 

 

2 veľké slivky

1/2 jablka (najlepšieho kyslého)

2 sušené slivky (najlepšie kalifornské)

soľ

mleté čierne korenie

 

 

Postup:

Cibuľu ošúpeme.

Nakrájame na veľmi malé kúsky.

Na panvici rozohrejeme olej.

 

 

Na oleji opražíme cibuľku.

Kapustu nakrájame na drobno.

Pridáme k jemne opraženej cibuli.

 

 

Čerstvé a sušené slivky nakrájame na malé kocky.

Slivky pridáme do panvice s kapustou a všetko spolu smažíme.

Na miernom ohni dusíme do mäkka.

 

 

Jablko očistíme od jadierok a stonky.

Použijeme polovicu jablka.

Nastrúhame na strúhadle s jemnými alebo trochu hrubšími otvormi.

 

 

Jablko pridáme do vyprážanej kapusty.

Premiešame a uvaríme so všetkými ingredienciami.

Z času na čas premiešame a skontrolujeme, či sa tekutina príliš neodparila.

 

 

V prípade potreby pridáme vodu.

Pokrm dochutíme čerstvo mletým korením a soľou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes