Pripravte si vyprážanú červenú kapustu podľa nášho receptu a nebudete sklamaní!
Sladký prídavok zmení celé jedlo.
Fantastický recept na chutnú vysmážanú červenú kapustu z portálu newsy.gotujmy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyprážaná kapusta je tradičným doplnkom večere.
Najtypickejšia verzia používa bielu kapustu podávanú s mäsom a kôprom.
Ponúkame vám však obmenu.
Pripravte si vyprážanú červenú kapustu.
Pridajte k nej sušené a čerstvé slivky.
Slivky veľmi zaujímavým spôsobom zvýraznia chuť pokrmu.
Sliezčanov tento recept neprekvapí.
Červená kapusta sa na ich stoloch objavuje veľmi často.
Na červenú kapustu sa však trochu zabúda a tá je jednoznačne zdravšia ako biela.
Môžeme ju zameniť vo väčšine jedál, v ktorých sa používa biela kapusta.
Odporúčame vám pripraviť vyprážanú červenú kapustu, ktorá sa hodí takmer ku každej večeri.
Na prípravu vyprážanej červenej kapusty potrebujeme:
250 g červenej kapusty
1 malú cibuľu
1 PL repkového oleja
2 veľké slivky
1/2 jablka (najlepšieho kyslého)
2 sušené slivky (najlepšie kalifornské)
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame na veľmi malé kúsky.
Na panvici rozohrejeme olej.
Na oleji opražíme cibuľku.
Kapustu nakrájame na drobno.
Pridáme k jemne opraženej cibuli.
Čerstvé a sušené slivky nakrájame na malé kocky.
Slivky pridáme do panvice s kapustou a všetko spolu smažíme.
Na miernom ohni dusíme do mäkka.
Jablko očistíme od jadierok a stonky.
Použijeme polovicu jablka.
Nastrúhame na strúhadle s jemnými alebo trochu hrubšími otvormi.
Jablko pridáme do vyprážanej kapusty.
Premiešame a uvaríme so všetkými ingredienciami.
Z času na čas premiešame a skontrolujeme, či sa tekutina príliš neodparila.
V prípade potreby pridáme vodu.
Pokrm dochutíme čerstvo mletým korením a soľou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!