Silný čaj alebo káva a k tomu niečo sladké, najlepšie teplé.
Lepší scenár na príjemne strávené popoludnie asi neexistuje.
Ak sa vám nechce tráviť hodiny v kuchyni, vyskúšajte tento recept na citrónový dezert s jogurtom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý a rýchly recept na jemný citrónový koláč z portálu newsy.gotujmy.
Ako dosiahnuť, aby bol citrónový koláč vlhký a nadýchaný?
Ako dosiahnuť, aby bol citrónový koláč nádherne nadýchaný, nakysnutý a zároveň poriadne vlhký?
Správnou cestou je použiť nielen citrónovú šťavu, ale aj prírodný jogurt.
Domáci citrónový koláč s prídavkom tohto mliečneho výrobku bude taký chutný, že určite nezjete len jeden kúsok.
Na prípravu citrónového koláča potrebujeme:
200 g prírodného jogurtu
2 šálky hladkej múky
4 PL zemiakovej múky
4 vajcia
1/4 šálky kryštálového cukru (môžete použiť aj menej)
1/4 rastlinného oleja
šťavu z jedného citróna
citrónovú kôru
2 PL prášku do pečiva
Postup:
Na začiatku dôkladne umyjeme citrón.
Opláchneme ho vo vriacej vode.
Až potom nastrúhame citrónovú kôru.
Vytlačíme citrónovú šťavu.
Zmiešame s citrónovou kôrou.
Do veľkej misy rozbijeme vajcia.
Pridáme cukor.
Vajcia a cukor vyšľaháme mixérom do hladka.
Potom postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
Ďalej pomaly pridáme jogurt a pokračujeme v miešaní.
Do ďalšej misky pridáme múku, zemiakovú múku a prášok do pečiva.
Dobre premiešame.
Múku pridáme do misky s jogurtovou zmesou.
Všetko spolu premiešame vareškou alebo špachtľou.
Formu na pečenie vystelieme papierom alebo bohato vymastíme, aby sa cesto nelepilo na povrch.
Cesto nalejeme do formy.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi hodinu pri teplote 180°C alebo trochu kratšie – asi 45 minút v prípade širšej formy.
Upečenie koláča skontrolujeme špáradlom.
Upečený koláč položíme na mriežku, aby trochu vychladol a nenabral príliš veľa vlhkosti.
Hotový koláč môžeme ozdobiť polevou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!