Nenáročný recept na nadýchaný čokoládový dezert, ktorého príprava vám nezaberie veľa času.
Ak máte chuť na sladkú dobrotu, pri ktorej nemusíte zapínať rúru, tak náš dezert je tou správnou voľbou.
Jednoduchý a rýchly recept na čokoládový koláčik z youtube kanála Delmira Cooking.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 ml mlieka
170 g kryštálového cukru
70 ml rastlinného oleja
240 g univerzálnej múky
30 g kakaového prášku
1/2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL vanilkového cukru
Na polevu:
250 ml mlieka
1 ČL agar-agarového prášku
250 g tmavej čokolády
8 g masla
Postup:
Do misky nalejeme mlieko izbovej teploty.
Pridáme cukor.
Nalejeme zohriaty olej.
Metličkou dobre premiešame.
Cez sitko preosejeme múku s kakaom, práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
Metličkou miešame, kým sa suroviny nespoja.
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme cesto.
Špajľou premiešame.
Do parného hrnca na sporáku nalejeme dostatočné množstvo vody.
Vodu zohrejeme do bodu varu.
Formu s cestom poklepeme, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny.
Cesto vložíme do hrnca.
Prikryjeme pokrievkou obalenou v utierke.
Varíme 30 minút na stredne vysokej teplote.
Po uplynutí doby vyberieme z hrnca formu s cestom.
Cesto jemne postláčame a necháme vychladnúť.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme agarový prášok a dobre premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák a varíme, kým mlieko nezačne vrieť.
Do menšej misky nalámeme čokoládu.
Nalejeme horúce mlieko.
Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Potom pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí.
Čokoládovú polevu nalejeme na cesto.
Formu vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime papier a formu.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: