Rýchle a jednoduché recepty na zemiaky a mleté mäso, ktoré zvládne každý z vás.
Kombinácia mäsa a zemiakov nikdy nesklame a rozhodne nie v takejto delikátnej podobe.
Fantastické recept na zemiakové pokrmy z youtube kanála Alle Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na recept č. 1 potrebujeme:
3 veľké zemiaky
olivový olej
150 g strúhanej mozzarelly
provensálske bylinky
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
450 g mletého mäsa
2 PL paradajkovej omáčky
1/2 ČL soli
1/2 ČL koriandra
1/2 ČL kari
1 ČL mletej papriky
rozmarín
mozzarellu
Postup:
Na začiatku ošúpeme zemiaky.
Nakrájame ich na tenké plátky.
Plech potrieme olivovým olejom.
Plech posypeme nastrúhanou mozzarellou.
Zemiakové plátky naukladáme cez seba po celej ploche.
Pokvapkáme a potrieme olivovým olejom.
Zemiaky posypeme provensálskymi bylinkami.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky.
Na panvici zohrejeme olivový olej.
Pridáme cibuľu a smažíme, kým nie je priehľadná.
Potom pridáme mleté mäso a cesnak.
Pridáme paradajkový pretlak, soľ, koriander, kari a mletú papriku.
Všetko premiešame a varíme na miernom ohni, kým sa zmes neuvarí.
Potom do mäsovej zmesi pridáme rozmarín.
Zmes nanesieme na upečené zemiaky.
Vrch posypeme mozzarellou.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.
Môžeme servírovať.
Na recept č. 2 potrebujeme:
zemiaky
soľ
maslo
mlieko
1 cibuľu
400 g mletého mäsa
mleté čierne korenie
soľ
hrášok
paradajky
6 tortíl
paradajkovú omáčku
syr
olivový olej
petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky ošúpeme.
Nakrájame a uvaríme.
Do hrnca s uvarenými zemiakmi pridáme maslo a mlieko.
Zemiaky pretlačíme na kašu.
Cibuľu nakrájame na väčšie kocky.
Vypražíme ju do zlatista.
V čistej panvici rozpustíme maslo a vložíme mleté mäso.
Mäso smažíme na strednom ohni.
Pridáme čierne korenie, soľ a premiešame.
Pridáme opraženú cibuľu a zamiešame.
Potom pridáme hrach.
Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú paradajku a všetko spolu premiešame.
Mäsovú zmes pridáme do hrnca so zemiakovou kašou a premiešame.
Tortilu potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme syrom.
Na polovicu nanesieme mäsovo-zemiakovú zmes, posypeme syrom a placku prehneme.
Tortily smažíme na olivovom oleji 2 minúty z oboch strán.
Hotové jedlo posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: