Bublanina je jeden z najobľúbenejších letných koláčikov, ktorý môžeme pripraviť z akéhokoľvek druhu ovocia, ktoré práve dozrieva v záhrade.
Mojím favoritom je bublanina z marhúľ a špeciálneho cesta podľa receptu mojej maminky.
Chutí úžasne! :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tajomstvom je jedna prísada, na ktorú nedá dopustiť moja mama.
Je ňou obyčajná smotana na šľahanie.
Pridajte ju do cesta a rozdieľ spoznáte okamžite, pri prvom zahryznutí.
Potrebujeme:
4 vajcia
350 g hladkej múky
350 g kyslej smotany
90 g kryštálového cukru
1 lyžičku sladidla stévie (prípadne iného sladidla, alternatívou môže byť vanilkový cukor – 2 bal.)
1 bal. prášku do pečiva
2 dl oleja
700 g marhúľ
Práškový cukor na posypanie
Voliteľné:
Nektárinky
Broskyne
Iné kyslekavé ovocie podľa chuti
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom a stéviou.
Pridáme smotan a dobre premiešame.
Do hoty preosejeme sypké prísady:
múku spolu s práškom do pečiva.
Pridáme aj olej.
Vymiešame jednotné cesto.
Nachystáme si plech.
Buď si plech vymastíme a vysypeme múkou, alebo jednoducho vyložíme papierom na pečenie.
Cesto navrstvíme do plechu.
Dobre ho rozotrieme po celom povrchu, aby bolo rovnomerné.
Na cesto uložíme kúsky marhúľ.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
Hotový koláčik posypeme práškovým cukrom.
A môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)