Osvedčený trik na červivé huby: Pridajte tri polievkové lyžice tohto produktu do vody a rýchlo odstráňte škodcov!

[mashshare]

Často sa po prinesení húb domov ukáže, že mnohé z nich sú červivé.

Ako sa s týmto problémom vysporiadať?

Naučte sa trik, ktorý už roky používali naše staré mamy.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál buzz.gazeta tento trik oprášil a dozviete sa ho v tomto článku. 

Tento domáci prostriedok vás za chvíľu zbaví nezvaných hostí.

Produkt na jeho prípravu nájdete v kuchyni.

Huby sú nepochybne kráľmi jesenných jedál.

 

 

Kým sa však pustíme do prípravy, musíme huby najskôr dôkladne vyčistiť a pretriediť.

Ako sa zbaviť červov z húb?

Tu je niekoľko osvedčených spôsobov.

Pohľad na červy v hubách pripravených na jedenie nevyzerá lákavo.

 

 

Existuje však veľmi jednoduchý trik, ako sa červíkov zbaviť.

Všetko, čo potrebujete, je kuchynská soľ.

Tri polievkové lyžice soli dáme do litra studenej vody .

Všetko dôkladne premiešame.

 

 

Huby nakrájame na menšie kúsky a potom ich vložíme do misky so soľným roztokom asi na dve minúty.

Nakoniec ich vyberieme z vody a skontrolujeme, či soľný roztok zabral. 

Pamätajte však, že tento spôsob môžete použiť len na huby, z ktorých sa chystáte pripravovať pokrmy – nie je vhodný na sušenie ani mrazenie.

Ktoré huby sú najčastejšie červivé?

 

 

Tieto druhy priťahujú červy oveľa viac, ako iné.

Niektorí ľudia veria, že zbavenie sa červov problém vôbec nevyrieši.

Pre týchto ľudí sú huby, ktoré boli napadnuté škodcami, úplne nevhodné na jedenie.

V takýchto prípadoch je užitočné vedieť, ktoré druhy menej prilákajú týchto nevítaných hostí.

 

 

Kuriatka vďaka svojim vlastnostiam účinne odpudzujú červy. 

Zberom týchto húb takmer nikdy nebudete riskovať, že narazíte na škodcov.

Navyše je to jeden z mála druhov, ktoré sa dajú konzumovať surové.

Jediný správny spôsob, ako mraziť huby

Jedným zo spôsobov, ako si odložiť huby na zimu, je ich mrazenie. 

Viete však, ako správne zmraziť huby, aby si čo najdlhšie zachovali svoju skvelú chuť?

Poradíme vám postup, vďaka ktorému si budete môcť vychutnávať skvelé huby aj v zime.

 

 

Ako správne mraziť huby sa dozviete vďaka portálu haps.

Teraz je ten správny čas nájsť odpoveď na túto otázku.

Hubárska sezóna sa totiž už začala a preplnené košíky húb znamenajú, že ich treba spracovať tak, aby čo najdlhšie vydržali. 

Máme osvedčený spôsob, ako udržať ich vôňu a chuť ešte dlhšie.

 

 

September je ideálny čas na hubárčenie.

Aby ste si chute jesene uchovali dlhšie, oplatí sa huby zamraziť.

Ak ste to ešte nerobili, poradíme vám, ako na to.

Ako zmraziť huby na zimu

 

 

Vďaka tejto metóde si zachovajú tú správnu arómu, aj chuť.

Mrazenie húb je dokonalým riešením, ako ich skladovať a konzumovať kedykoľvek počas roka.

Budú sa vám hodiť ako prísada do domácich paštét, omáčok, či polievok.

 

 

Kým ich však začneme baliť do vrecúšok a umiestňovať do mrazničky, oplatí sa naučiť pár dôležitých krokov.

Aby si lesné huby zachovali svoju chuť dlhšie, mali by sa pred zmrazením obvariť.

 

 

Vďaka tejto metóde budú chutné až do budúcej sezóny.

Za týmto účelom očistite huby, skontrolujte, či nie sú červivé a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou, čím ich zbavíte najmenších častíc piesku.

Do hrnca vložíme umyté huby a zalejeme vodou.

Potom ich mierne osolíme a privedieme do varu.

 

 

Keď sa na vrchu objaví pena, zbierame ju lyžičkou a vylejeme do umývadla.

Huby povaríme asi 10 minút.

Po uplynutí tejto doby ich vyberieme z vody a osušíme.

 

 

Keď vychladnú, položíme ich na drevenú dosku a vložíme do mrazničky.

Necháme vychladiť asi 30 minút.

Potom huby vložíme do plastových vrecúšok a upevníme ich špeciálnou sponou.

Mraziť celé huby alebo kúsky?

 

 

Teraz, keď už vieme, ako huby zmraziť, aby si zachovali svoju chuť a vôňu, je potrebné zvážiť ešte jednu vec.

Totiž, máme ich zmraziť celé, alebo je lepšie huby nakrájať?

Veľa závisí od nás, no pamätajte, že keď ich rozdelíte na časti, máte možnosť skontrolovať, či nie sú na boku klobúka červivé.

 

 

Stáva sa, že noha huby je zdravá, ale zvyšok je červivý.

Ak chcete zmraziť huby celé, najlepšie budú mladé huby menšej veľkosti.

Vzhľadom na ich krátke vegetačné obdobie je najmenej pravdepodobné, že ich zožerú červy.

Veľa šťastia!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.