Fantastická cuketka, ktorá sú hitom tejto letnej sezóny.
Lahodná chuť cesnaku, cuketa jemná ako pierko a dresing z kyslej smotany s kôprom.
Určite vyskúšajte aj vy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Do cesta odporúčam pridať aj jednu tajnú prísadu, s ktorou získate ešte lepšiu chuť – obyčajné svetlé pivo.
Potrebujeme:
Základ:
1 ks väčšia cuketa
5 strúčikov cesnak
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Dresing:
4 lyžice kyslá smotana
podľa chuti kôpor
4 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Cestíčko:
2 ks vajce
3 lyžice kyslá smotana
štipka soľ
4 lyžice hladká múka
50 g strúhaný syr
Trochu svetlého piva
Postup:
Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na pozdĺžne na pásiky alebo na kolieska.
Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
Necháme 15 minút odstáť.
Kyslú smotanu v miske premiešame s nasekaným kôprom.
Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
Premiešame a tiež odložíme bokom.
Pripravíme cestíčko – vajíčka, kyslú smotanu, soľ, múku vymiešame metličkou.
Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
Nakoniec pridáme aj pivo – tak aby sme získali správnu konzistenciu.
Ak je cestíčko príliš riedke, pridajte múku.
Ak naopak husté, pridáme ešte trochu piva.
Kolieska cukety obalíme v múke a následne v cestíčku.
Smažíme na rozpálenej panvici dozlatista z oboch strán.
Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Podávame s prílohou podľa chuti a s dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)